21:03:58 04.05.2024
Stiri

Maia Sandu, răspuns pentru Candu: „Cetățenii trebuie să decidă cine să vină la guvernare, nu Candu sau Plahotniuc”

Politică 09.07.2018 14:25 Vizualizări2024 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, răspuns pentru Candu: „Cetățenii trebuie să decidă cine să vină la guvernare, nu Candu sau Plahotniuc”


Liderii opoziției de la Chișinău, Maia Sandu, Andrei Năstase și Viorel Cibotaru, care au întreprins o vizită la Strasbourg în perioada 3-5 iulie curent, au trebuit să „demonteze falsurile” reprezentanților guvernării legate de situația de la Chișinău după invalidarea alegerilor din capitală.

Declarațiile îi aparțin liderei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, și au fost făcute astăzi într-o conferință de presă, în cadrul căreia a vorbit, alături de Andrei Năstase și Viorel Cibotaru, despre bilanțul vizitei la Strasbourg.

Potrivit politicianei, înainte de a se întâlni cu europarlamentari, reprezentanți ai Comisiei Europene, Parlamentului European și Consiliului Europei, pe la aceștia au trecut premierul Pavel Filip, spicherul Andrian Candu, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, și ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, care ar fi declarat că ceea ce s-a întâmplat la Chișinău este „o probleme de lege care nu ar permite chemarea la vot, ceea ce nu este adevărat”, dar și că „Năstase a recunoscut în ședința de instanță aceste încălcări”.

„Toți interlocutorii noștri au condamnat deciziile justiției de invalidare a alegerilor. (...) Cu excepția câtorva deputați social-democrați din România, nimeni nu crede că justiția este independentă în R. Moldova. (...) Acțiunile iresponsabile ale guvernării ne îndepărtează de UE”, a spus Maia Sandu, adăugând că, „în loc să-și recunoască greșelile”, guvernarea de la Chișinău a pornit „un război cu instituțiile europene și opoziția de la Chișinău”.

Lidera PAS a ținut să-i răspundă și spicherului Andrian Candu, care a declarat ieri, într-o emisiune televizată, că dânsa și Andrei Năstase „nu merită să ajungă vreodată să guverneze”, pentru că s-ar fi bucurat de aprobarea Rezoluției Parlamentului European prin care se cer inclusiv soluții pentru validarea alegerilor din Chișinău, investigarea obiectivă a furtului miliardului și suspendarea finanțării europene a R. Moldova.

„Noi nu am aplaudat Rezoluția Parlamentului European. Este o noutate proastă pentru noi toți. (...) Cetățenii trebuie să decidă cine să vină la guvernare, nu Candu sau Plahotniuc”, a declarat Maia Sandu, adăugând că Andrei Năstase nu a fost lăsat să-și ocupe postul de primar „în mod abuziv”, fiindcp rezultatele alegerilor „nu au fost pe placul uzurpatorului”.

Politiciana a declarat, de asemenea, că poate milioanele de euro care urmau să vină de la UE trebuiau să meargă pentru alte scopuri, cum ar fi „astuparea găurii” formată după furtul miliardului, întrucât la toamnă urmează a fi alocate „800 de milioane de lei din bugetul de stat, pentru Arena lui Candu, pentru gardul Parlamentului, mașina scumpă a fostului ministru al Justiției”: „De ce doar atunci când se pierd niște bani se vorbește despre destinația lor? De ce nu ne vorbește Guvernul astăzi ce are de gând să facă cu banii pe care i-a obținut de la Banca Mondiala?”

În opinia lui Andrei Năstase, rezoluția Parlamentului European este „o sentință dată guvernării de la Chișinău pentru derapajele antidemocratice”, iar faptul că banii europeni erau destinați alimentării copiilor din grădinițe, așa cum a declarat premierul Pavel Filip, nu ar fi altceva decât „speculații”, a adăugat liderul liberal-democrat Viorel Cibotaru în aceeași conferință de presă.

Reprezentanții opoziției au mai anunțat că în această săptămână ar urma să convoace Comitetul de Rezistență Națională pentru a stabili agenda acțiunilor de mai departe și să meargă în raioane pentru a crea „celule de rezistență împotriva dictaturii din R. Moldova”.




Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md