07:51:35 27.04.2024
Stiri

BANCUL spus de premierul Filip, în legătură cu necesitatea asistenței financiare din partea UE. „Plângea pe marginea drumului…”

Politică 07.07.2018 09:00 Vizualizări3042 Autor: Ziarul National
BANCUL spus de premierul Filip, în legătură cu necesitatea asistenței financiare din partea UE. „Plângea pe marginea drumului…” privesc.eu


Premierul Pavel Filip susține că R. Moldova o să se descurce și fără asistența financiară a Uniunii Europene, dar a explicat, prin intermediul unui banc, de ce sunt necesari banii europeni.

„Un copil plângea pe marginea drumului. Un trecător se apropie și îl întreabă de ce plânge. Copilul îi spune că a avut un leu, dar l-a pierdut. Trecătorul îi dă copilului un leu, dar acesta plângea și mai tare. Trecătorul îl întreabă care este motivul pentru care tot plânge, iar copilul îi răspunde că, dacă nu pierdea acel leu, acum avea 2 lei”, este bancul la care a făcut referire premierul, explicând situația R. Moldova.

De menționat că Pavel Filip este convins că aprobarea Rezoluției Parlamentului European, care prevede suspendarea acordării asistenței macrofinanciare din partea UE, dar și pentru suport bugetar republicii noastre nu va afecta activitatea Guvernului.

„Mai mult, acesta rezoluție nu va afecta în niciun fel determinarea noastră de a face reformele necesare, vom continua toate reformele începute și vom lansa unele noi, pentru că suntem conștienți că le facem pentru viitorul țării, nu pentru partenerii externi. Banii care urmau să ajungă în R. Moldova din partea UE, e vorba de 34 de milioane de euro, erau destinați pentru îmbunătățirea alimentației copiilor din grădinițe și școli, precum și pentru majorarea saariilor cadrelor didactice. Dar noi vom acumula mai multe resurse la buget și vom face asta din sursele proprii”, a declarat ieri, într-o conferință de presă, premierul Filip.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md