09:24:07 26.04.2024
Stiri

Câteva SEMNE concrete că ești un CIUDAT

Știri 06.07.2018 18:04 Vizualizări2513 Autor: Ziarul National
Câteva SEMNE concrete că ești un CIUDAT Sursa: sfatulparintilor.ro


Știi ce înseamnă personalitate INFJ? Vine de la acronimul în engleză pentru Introversion (interiorizare), Intuition (intuiție), Feeling (sentiment) și Judging (judecată). Este considerat tipul de personalitate cel mai rar întâlnit. Doar 2% din populația de pe pământ aparține tipului de personalitate INFJ.

Oamenii INFJ sunt etichetați drept avocați și, totodată, sunt considerați inteligenți din punct de vedere emoțional, misterioși și intuitivi.

Testul acesta de personalitate numit indicator Myers-Briggs a fost dezvoltat în 1940. Orice persoană este analizată potrivit următoarelor categorii:

Extrovertit vs Introvertit

Gânditor vs Sentiment

Judecare vs Observare

Simțuri vs Intuiție

Așadar, potrivit acestor criterii o persoană este inclusă într-o categorie sau alta. Însă nu este ușor să descoperi un INFJ tocmai pentru că foarte puțini oameni se încadrează aici.

Cei care aparțin INFJ sunt prieteni minunați, lideri excelenți, empatici și foarte muncitori.

Semne care indică faptul că ai personalitate INFJ

    De obicei, oamenii aceștia se simt singuri și diferiți. Tocmai pentru că sunt atât de puțini le este dificil să găsească o altă persoană care să vadă lumea la fel ca ei.

    1.Încă din copilărie își dau seama că sunt diferiți față de ceilalți copii. Sunt genul de oameni care obțin „totul sau nimic”.

    Nu le place să-și irosească timpul pe lucruri lipsite de importanță, întotdeauna aleg calitatea în defavoarea cantității. Stau departe de oamenii incorecți.

    2.Datorită căldurii lor, îi atrag pe ceilalți. Adesea, se întâmplă că un necunoscut să-și deschidă inima și să-și dezvăluie cele mai adânci secrete în fața unei persoane INFJ.

    Ceilalți oameni se simt confortabil în preajma lor mai ales că oamenii cu o astfel de personalitate sunt și buni ascultători.

    3.Totodată sunt empatici și știu foarte multe lucruri datorită intuiției lor ascuțite. Tot intuiția îi ajută să vadă adevăratul caracter al cuiva chiar dacă s-au văzut o singură dată.

    4.Când un prieten face ceva greșit persoana INFJ are tendința de a fi iertătoare întrucât știe cauza acelui comportament greșit, ca de exemplu o traumă trecută sau din pricina insecurităților sale.

    5.Nu sunt interesați de poveștile spuse de alții dacă detectează că nu sunt adevărate. Întotdeauna vor să li se spună adevărul. Acești oameni sunt foarte buni în sesizarea minciunilor sau ale jumătăților de adevăr.

    Nu au nicio problemă să se îndepărteze de o persoană manipulatoare sau prefăcută.

    6.Le plac aventurile, călătoriile și experiențele de viață din care pot învăța lucruri noi și care îi ajută să se descopere pe sine.

    7.Unii oameni cred că persoanele INFJ sunt extrovertite datorită abilităților lor sociale, însă de fapt sunt introvertite.

    8.Dar nu stau foarte mult la petreceri întrucât îi lasă fără energie. Mai degrabă preferă un grătar împreună cu prietenii decât să meargă în cluburi. Deși pot oricând vorbi în fața oamenilor, nu le place să se amestece în mulțime.

    9.După o vreme, simt nevoia să petreacă puțin timp singuri pentru a se reîncărca cu energie. Au idei clare legate de lumea înconjurătoare, vor să schimbe societatea și nu își abandonează niciodată credințele.

    Dacă se întâmplă ca în carieră sau relație să existe ceva ce nu le îndeplinește standardele atunci vor renunța la jobul sau relația respectivă.

    10.Doi, trei prieteni și muncă de unul singur – sunt preferințele unui INFJ. Prieten, în accepțiunea acestor oameni înseamnă cineva loial și săritor indiferent de cât de mult timp a trecut de când s-au văzut ultima oară.

    11.Deși sunt buni oameni de echipă, nu le plac întâlnirile cu colegii sau cu alte grupuri. Preferă să lucreze de acasă sau într-un birou cu oameni care îi plac.

    12.Nu se dau în vânt după discuțiile mărunte pentru că le consumă energia. Dacă vorbești cu un astfel de om, abordează subiecte importante nu bârfe.

    13.Dacă vrei ca o sarcină să fie dusă la bun sfârșit în timp util, angazează un om cu personalitate INFJ, pentru că nu renunță niciodată. Întotdeauna va face muncă de calitate datorită faptului că este foarte atent la detalii.

    14.Din nefericire, totuși, pun totul la inimă și vor perfecțiunea așa că fii atent când critici persoanele INFJ. Sunt visători însă și oameni de acțiune, iar atunci când se confruntă cu eșecul pot cădea în depresie sau pot deveni anxioși.

    15.Sunt buni vorbitori, însă și scriu excelent. Pentru că sunt introvertiți, le place să petreacă timpul singuri, să dezvolte abilitățile și hobby-urile. Le place să aștearnă pe hârtie ceea ce simt.

    16.Tocmai de aceea, mulți dintre ei devin scriitori de succes. Iau decizii pe baza intuiției și emoțiilor lor și, în funcție de cum se simt, fac judecăți de valoare.

    17.Pentru ei este important cum sunt tratați și au întotdeauna încredere în propriile instincte. Sunt gânditori și suflete vechi care analizează totul. Acești oameni petrec mult timp citind sau făcând cercetări.

    18.Au nevoie de prieteni extrovertiți care să-i ajute să se relaxeze, să-i învețe să nu ia întotdeauna lucrurile în serios. Ca vizionari privesc întotdeauna imaginea de ansamblu. Au tendința de a gândi în perspectivă. Sunt excelenți planificatori, se concentrează pe scopul propus și fac totul pentru a-l atinge.

    19.Uneori, persoanele INFJ uită de prezent, așa că au nevoie de oameni cu picioarele pe pământ care să le reamintească să se concentreze și pe prezent. Le place să-i ajute, motiveze și inspire pe alții.

    Totodată, sunt gata să ofere compasiune și confort celor care au nevoie de ele. Sunt în căutarea relațiilor profunde, pline de semnificație.

Sursa: sfatulparintilor.ro



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md