19:06:18 07.05.2024
Stiri

Președintele Dodon JUBILEAZĂ: „Sper ca, după votul de astăzi din Parlamentul European, cetățenii să se convingă că direcția spre Vest este doar o poveste politică”

Politică 05.07.2018 15:52 Vizualizări7241 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon JUBILEAZĂ: „Sper ca, după votul de astăzi din Parlamentul European, cetățenii să se convingă că direcția spre Vest este doar o poveste politică”


Președintele Igor Dodon consideră că Rezoluția votată, astăzi, în Parlamentul European cu privire la R. Moldova ar fi „încă un rezultat al luptei politice dintre partidele de dreapta și al abuzurilor guvernării”.

În opinia lui Dodon, aceste abuzuri ale guvernării au început atunci când au fost „limitate atribuțiile președintelui” și au fost întreprinse acțiuni „prin care a fost subminat statul de drept”.

„Amintesc că aceste partide, care pretind a fi „proeuropene”, se află la conducerea țării din 2009. Iată de ce aceste partide, după alegeri, trebuie să-și găsească locul în opoziție, iar socialiștii - să salveze țara, să promoveze o politică externă echilibrată, prin stabilirea relațiilor bune atât cu Estul, cât și cu Vestul, să refacă relațiile cu Federația Rusă, compromise de actuala guvernare și de dreapta „proeuropeanăˮ doar pentru a câștiga bunăvoința europenilor și sprijinul lor politic”, a adăugat oficialul după aprobarea Rezoluției în Parlamentul European.

Acesta speră că cetățenii „o să se convingă, o dată în plus, că direcția spre Vest este doar o poveste politică de care profită unele partide, iar banii pe care îi primește Moldova deseori nu ajung să fie folosiți în mod real pentru necesitățile societății, dar sunt folosiți în interesul partidelor proeuropene”.

Mai mult, Dodon atacă din nou Uniunea Europeană, după ce a criticat-o public pentru poziția „fără caracter” pe care ar fi avut-o în legătură cu invalidarea alegerilor din Chișinău.

„Este regretabil că niciun eurodeputat nu a găsit astăzi de cuviință, la dezbaterea moțiunii, să amintească și de faptul cum Ion Ceban a fost privat, în mod cu totul abuziv și ilegal, de voturile obținute la alegerile din Chișinău, doar cu scopul de a nu i se permite să ajungă primar. Dacă europenii ar fi dat dovadă de o minimă obiectivitate, ei ar fi sancționat, mai întâi de toate, acest derapaj al statului de drept. Ei însă demonstrează că tratează Moldova în funcție de simpatiile politice, în lipsa unei abordări corecte față de toți cetățenii. Important este să declanșăm cât mai curând alegeri parlamentare, să salvam țara de aceste alianțe „proeuropene”, iar la guvernare să vină profesioniști și adevărați patrioți ai țării noastre R. Moldova”, și-a încheiat comentariul președintele prorus al R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md