02:48:59 27.04.2024
Stiri

Japonia ELIMINĂ vizele pentru o anumită categorie de pașapoarte ale R. Moldova

Politică 03.07.2018 15:19 Vizualizări841 Autor: Ziarul National


Japonia ELIMINĂ vizele pentru o anumită categorie de pașapoarte ale R. Moldova

Japonia va elimina regimul de vize pentru deținătorii pașapoartelor diplomatice și de serviciu moldovenești, a anunțat ministrul Afacerilor Externe al Japoniei, Taro Kono, în cadrul întrevederii, la Tokyo, cu omologul său din Republica Moldova, Tudor Ulianovschi.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, șeful diplomației moldovenești a apreciat că această decizie constituie „un pas important în diversificarea ulterioară a contactelor de nivel înalt, dar și lansarea discuțiilor pentru eliminarea regimului de vize inclusiv pentru deținătorii pașapoartelor ordinare”.

Aceeași sursă precizează că cei doi oficiali au subliniat existența unui potențial nevalorificat în aprofundarea dialogului bilaterial, inclusiv prin realizarea unor proiecte investiționale sau sociale cu implicarea activă a mediului de afaceri și societății civile din ambele state.

Interlocutorii au convenit asupra organizării, până la sfârșitul anului curent, a consultărilor politice interministeriale între ministerele de Externe.

Tudor Ulianovschi a remarcat importanța dezvoltării relațiilor economice, în special investiționale, în baza istoriilor de succes ale companiilor Fujikura și Sumitomo, rezidente ale zonelor economice libere și care oferă în prezent locuri de muncă pentru circa 3 000 de moldoveni.

În cadrul întrevederii, a fost abordată şi tematica de securitate internaţională şi regională, ministrul moldovean de Externe mulțumind autorităților de la Tokyo pentru susținerea la ONU a Rezoluției cu privire la „Retragerea completă şi necondiţionată a trupelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova” și a transmis cu acest prilej mesajul de recunoștință din partea prim-ministrului Pavel Filip adresat omologului său nipon, Shinzo Abe.

Tudor Ulianovschi l-a invitat pe omologul săusă întreprindă o vizită oficială în viitorul apropiat în R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md