06:09:56 26.04.2024
Stiri

Maia Sandu NU e de accord ca CEC să declare ALEGERI NOI pentru Primăria Chișinău, după ce mandatul lui Năstase a fost invalidat: „Ar fi o decizie ABUZIVĂ. Nu e problema mea, să caute soluții”

Politică 28.06.2018 14:30 Vizualizări3083 Autor: Ziarul National
Maia Sandu NU e de accord ca CEC să declare ALEGERI NOI pentru Primăria Chișinău, după ce mandatul lui Năstase a fost invalidat: „Ar fi o decizie ABUZIVĂ. Nu e problema mea, să caute soluții” captură privesc.eu


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, insistă ca alegerile locale din 3 iunie, prin care Andrei Năstase și-a adjudecat mandatul de primar general al capitalei, să fie validate de urgență, chiar dacă există deja o decizie definitivă a instanței prin care scrutinul a fost invalidat și nu mai există căi de atac.

Întrebată cum mai poate fi validat legal mandatul lui Andrei Năstase, lidera PAS a spus că asta nu e problema ei. „E problema lor cum corectează aceste abuzuri. Cei care au comis aceste abuzuri trebuie să le elimine. Să nu ne cereți nouă, cetățenilor R. Moldova, să găsim soluții pentru prostiile care le comit câțiva descreierați”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Important”, de la TVC21.

Politiciana nu este de acord nici cu faptul ca autoritatea electorală centrală (CEC) să stabilească alegeri noi cu participarea lui Andrei Năstase și Ion Ceban. „Nu. Ar fi o decizie abuzivă. Să recunoască rezultatele alegerilor e singura decizie corectă. Cum? E problema lor. Eu nu vreau să caut soluții”, a punctat sursa citată.

De asemenea, Maia Sandu a fost întrebată de ce i-ar fi trebuit lui Vlad Vlahotniuc, politicianul pe care îl consideră responsabil de situația creată, să anuleze alegerile din Chișinău. „Ceea ce e la suprafață e că avem de a face cu o decizie irațională. Pe de altă parte, putem spune că omul nu mai vrea să joace acest spectacol de-a pro-democrația. Nu există o explicație logică, în afara faptului că s-a plictisit să o facă pe democratul. A hotărât să le spună tuturor că el e șeful”, a mai adăugat președinta PAS.

Zilele trecute, liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a respins acuzațiile potrivit cărora dânsul ar fi în spatele deciziilor magistraților, adăugând că nu-i convine în niciun fel o asemenea situație și că „au fost presiuni interne și din exterior ca Guvernul și PD să intervină ca decizia judecătorilor să fie pentru validarea alegerilor”.

„Decizia de invalidare alegerilor devine un precedent extrem de periculos pentru toate partidele, inclusiv pentru PD. Nu putem exclude că în alegerile parlamentare să ne trezim chiar noi cu astfel de situații, după ce unii vor contesta rezultatele în anumite circumscripții și vor găsi diferite portițe în legi, prin care să poată invalida mandatele. Iată de ce, am cerut juriștilor noștri să demareze o analiză atât a legilor invocate de instanțe în deciziile lor, cât și a întregii legislații electorale, să înțelegem unde pot fi găsite și alte portițe, care să ducă la utilizarea legii pentru invalidarea alegerilor, indiferent ce partid sau candidat este vizat și să vedem cum pot fi ele înlăturate”, a scris democratul pe pagina sa de Facebook.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md