21:00:05 07.05.2024
Stiri

Opoziția anunță un PROTEST masiv pe 1 iulie: Printre revendicări, VALIDAREA alegerilor locale noi din Chișinău, ANULAREA sistemului mixt și DEMISIA judecătorilor care au anulat scrutinul din capitală

Politică 28.06.2018 11:50 Vizualizări1981 Autor: Ziarul National
Opoziția anunță un PROTEST masiv pe 1 iulie: Printre revendicări, VALIDAREA alegerilor locale noi din Chișinău, ANULAREA sistemului mixt și DEMISIA judecătorilor care au anulat scrutinul din capitală


Comitetului de Rezistență Națională „ACUM”, creat pe 26 iunie curent, după invalidarea alegerilor locale noi din Chișinău de către instanțele de judecată din R. Moldova, anunță un protest masiv pentru duminică, 1 iulie curent, începând cu ora 14.00, în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului.

Printre revendicările Comitetului de Rezistență Națională, din care fac parte lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, directorul executiv al IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, isdtoricul Octavian Țâcu, președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Viorel Cibotaru, directorul Institututlui de Politici Publice, Arcadie Barbăroșie etc., se numără validarea alegerilor locale noi din Chișinău, câștigate de Andrei Năstase, anularea sistemului mixt, dar și demisia și urmărirea penală a președintelui Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, și a celorlalți judecători responsabili de deciziile abuzive de anulare a alegerilor: Luiza Gafton, Victor Burduh, Vlad Clima, Ecaterina Palanciuc, Ala Malîi, Valentin Lastavețchi, Rodica Berdilo.

Până duminică, opoziția anunță și o manifestație pașnică care va avea loc vineri, 29 iunie, la sediul Comisiei Electorale Centrale.

„Deciziile judecătorești de invalidare a alegerilor din Chișinău înseamnă anularea democrației și instaurarea dictaturii în Republica Moldova. (...) Pentru că lupta împotriva dictaturii nu va fi ușoară și nici scurtă, vă îndemnăm să vă alăturați Mișcării de Rezistență Națională ACUM. ACUM trebuie să eliberăm țara și să oprim dictatorul. ACUM trebuie să ne unim cu toții – toți cetățenii liberi, demni, care nu vor să trăiască peste câțiva ani în dictatură deplină – vă îndemnăm să vă alăturați Mișcării de Rezistență Națională ACUM”, este apelul lansat de Maia Sandu.

Lidera PAS a mai anunțat că Mișcărea de Rezistență Națională ACUM va organiza în fiecare săptămână manifestații pașnice în Chișinău, dar și în restul localităților.

Menționăm că instanțele din R. Moldova au anulat alegerile locale noi din Chișinău, pe motiv că ambii candidați - Andrei Năstase și socialistul Ion Ceban - au îndemnat cetățenii să iasă la vot în ziua alegerilor, fapt catalogat ca fiind agitație electorală. Decizia magistraților a generat proteste la Chișinău, iar Ambasada SUA și UE au catalogat invalidarea alegerilor drept o decizie „neașteptată” și „netransparentă”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md