07:47:40 27.04.2024
Stiri

DOC // Renato Usatîi demonstrează că nu mai este anunțat în CĂUTARE: A prezentat în DIRECT certificatul de la Interpol

Politică 05.06.2018 15:38 Vizualizări1582 Autor: Ziarul National
DOC // Renato Usatîi demonstrează că nu mai este anunțat în CĂUTARE: A prezentat în DIRECT certificatul de la Interpol


Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a prezentat în direct, în cadrul unei emisiuni televizate de la Chișinău, certificatul de la Interpol care demonstrează excluderea numelui său din baza de date a organizației internaționale.

Acesta a declarat ieri, în cadrul emisiunii „Politica” de la Tv8, că actul a fost eliberat de către Secretariatul General al Interpol. „În baza unui șir de solicitări către organele de drept din diferite țări și examinării actelor, Interpol a calificat solicitarea părții moldovenești drept una totalmente motivată politic. Am așteptat această noutate în ultimele nouă luni. A fost efectuată o muncă enormă în afara Moldovei”, a adăugat Usatîi, dând asigurări că data viitoare va intra în direct la o emisiune televizată dintr-un stat european.

Fostul primar de Bălți a citit documentul respectiv: „Începând cu ziua de 18 mai, Renato Usatîi nu se află în căutare în baza Interpol și poate vizita liber alte țări: „Secretariatul General al Poliției Criminale Internaționale - INTERPOL confirmă că începând cu ziua de astăzi (n.r. 18 mai 2018), domnul Renato Usatîi nu este subiect în baza de date a Interpol, sub nicio formă”.

Amintim că, la finele anului 2016, organele de drept moldovenești au pornit un dosar penal în privința liderului „Partidului Nostru”, pentru că ar fi fost implicat în atentatul asupra așa-zisului „bancher negru”, Gherman Gorbunțov. Ulterior, orhanele de drept din R. Moldova au înaintat către Interpol o solicitare cu privire la anunțarea lui Usatîi în căutare internațională.

Usatîi a vorbit despre faptul că a fost scos din baza de date a Interpol în cadrul „Marșului pentru alegeri corecte”, care a avut loc la Bălți pe 18 mai.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md