22:18:30 26.04.2024
Stiri

ANALIZĂ // De ce a PIERDUT Ion Ceban Primăria Chișinău: „Sunt două MOTIVE”

Partide/Comunicate 04.06.2018 15:00 Vizualizări1995 Autor: Ziarul National
ANALIZĂ // De ce a PIERDUT Ion Ceban Primăria Chișinău: „Sunt două MOTIVE”


„Socialistul Ion Ceban a desfășurat o campanie foarte bună, poate cea mai bună din ultimii ani. El a reușit să demonstreze că este mai bun decât contracandidatul său, că știe mult mai bine problemele orașului, precum și soluțiile pentru rezolvarea acestora. A fost o campanie desfăsurată la cel mai înalt nivel, din punct de vedere al tehnologiilor electorale, dar cu toate acestea pentru el au votat mai puțini alegători decât pentru șeful său de partid (Zinaida Grecianîi)”, scrie analistul politic Vitalie Andrievski.

Potrivit acestuia, Ceban a pierdut Primăria din două motive. „Primul motiv e că Ceban nu a reușit să-și schimbe imaginea formată de-a lungul anilor. Și-a construit o imagine de politician radical, obraznic. A moștenit acest comportament de pe timpul când era în PCRM. În calitate de membru al PSRM și-a consolidat cele mai negative caracteristici ale acestei imagini. Da, este vorba de o mască. Știu că în viața de zi cu zi el este altfel, dar acestă mască negativă s-a lipit de el”, crede Andrievski.

Un alt motiv e legat de faptul că Ceban face parte din PSRM, formațiune care i-a plictisit pe toți mesajul prorusesc, spune Andrievski. „Dacă Ceban spunea din start că-și va suspenda calitatea de membru al PSRM, atunci se schimba și atitudinea față de el. Despre asta el a vorbit cu două zile înainte de alegeri. Mulți nu au știu despre acest mesaj, iar alții nu l-au crezut. Bineînțeles că cei din staff-ul socialiștilor cunosc și alte motive pentru care Ion Ceban a pierdut”, a mai adăugat analistul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md