00:49:00 27.04.2024
Stiri

Cum DEPISTEZI o mașină second hand care are kilometrajul modificat

Știri 02.06.2018 09:00 Vizualizări2195 Autor: Ziarul National
Cum DEPISTEZI o mașină second hand care are kilometrajul modificat


Cum depistezi o mașină second hand care are kilometrajul modificat? Datul kilometrilor înapoi este sport extrem la noi în țară. Ce ce doresc să-și cumpere un automobil la mâna a doua riscă să fie țepuiți de samsari care dau kilometri înapoi. Cum se poate depisa un automobil la al cărui kilometraj s-a umblat?

De cele mai multe ori, automobilele sunt aduse din vestul Europei. Acolo, proprietarii fac reviziile, de regulă, în service-urile reprezentantelor, astfel că de fiecare dată când ajunge la service, istoricul automobilului este trecut într-o bază de date. Pe Internet există tot felul de site-uri care, contra cost, pot spune dacă un automobil a avut sau nu kilometri dați înapoi. Și, atunci când faci o investiție de câteva mii de euro, merită să mai dai 20 de euro pentru a verifica istoricul mașinii

Totodată, există însă și metode mai „românești” de verificat dacă mașina are sau nu numărul real de kilometri în bord.

Cel mai simplu mod de a verifica kilometrajul fără să te duci la tester este să te uiţi la volan şi la scaunul şoferului. Asta indică uzura, kilometrii în timp, pentru că te dai jos şi te urci de foarte multe ori. La volan e la fel, când conduci foarte mult se roade, se văd urme de uzură. Dacă vrei să afli kilometrii reali, cel mai indicat e la reprezentanţă, ei au testerul cu programul original.

Totodată, schimbătorul de viteze poate fi un prieten de nădejde care să sugereze dacă automobilul a fost sau nu „muncit”. Astfel, de multe ori, uzura unui schimbător poate arăta dacă kilometri parcurși de mașina cu pricina sunt reali. Același lucru se aplică și în cazul volanului. E puțin probabil ca un șofer să fi parcurs doar 50.000 de kilometri și volanul să arate rău.

Totuși, deși mulți români sunt interesați de numărul de kilometri, există și voci care susțin că acesta este irelevant întrucât sunt destule automobile cu sute de mii de kilometri parcurși care merg excepțional. Se aplică și reciproca.

sursa playtech.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md