22:53:43 26.04.2024
Stiri

PARLAMENTARE 2018: S-a dat STARTUL înregistrării prealabile a cetățenilor cu drept de vot aflați în străinătate sau cu domiciliul în stânga Nistrului

Politică 31.05.2018 16:19 Vizualizări1474 Autor: Ziarul National
PARLAMENTARE 2018: S-a dat STARTUL înregistrării prealabile a cetățenilor cu drept de vot aflați în străinătate sau cu domiciliul în stânga Nistrului


Cetăţenii R. Moldova cu drept de vot care se află în străinătate sau au domiciliul în localitățile din stânga Nistrului și intenționează să voteze la următoarele alegeri parlamentare ordinare se pot înregistra prealabil începând de astăzi, 31 mai.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, cetățenii moldoveni sunt invitați să completeze formularul de înregistrare on-line, la rubrica „Înregistrare prealabilă” de pe pagina www.alegator.md.

Alegătorii se pot înregistra prealabil pe tot parcursul anului, cu excepția ultimelor 45 de zile înainte de data scrutinului. Cel târziu cu 25 de zile înainte de ziua alegerilor, alegătorul poate anula înregistrarea efectuată anterior.

Înregistrarea poate fi efectuată și pe suport de hârtie, prin depunerea unei cereri semnate individual sau colectiv la CEC sau la misiunile diplomatice, oficiile consulare ale R. Moldova.

Regulamentul privind înregistrarea prealabilă și modelul cererii pot fi găsite pe următorul link.

Înregistrarea prealabilă va permite stabilirea numărului estimativ al alegătorilor care vor vota peste hotarele țării și al alegătorilor din localitățile din stânga Nistrului, care vor vota la secțiile de votare organizate pe teritoriul R. Moldova, în vederea facilitării deschiderii secţiilor de votare suplimentare și determinării numărului estimativ al buletinelor de vot ce vor fi distribuite secţiilor de votare respective.

Data alegerilor parlamentare se stabileşte prin hotărâre de Parlament. Mandatul actualului legislativ expiră la 30 noiembrie curent, iar alegerile parlamentare urmează să se desfăşoară în cel mult 3 luni. Anterior, atât spicherul Andrian Candu, cât și președintele Igor Dodon au declarat că, cel mai probabil, alegerile vor avea loc la finele lunii noiembrie 2018.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md