12:02:57 26.04.2024
Stiri

SECRETUL din spatele mişcării lui Michael Jackson, dezvăluit de neurochirurgi. Cum a reuşit artistul să SFIDEZE gravitaţia

Monden 29.05.2018 13:31 Vizualizări1338 Autor: Ziarul National


SECRETUL din spatele mişcării lui Michael Jackson, dezvăluit de neurochirurgi. Cum a reuşit artistul să SFIDEZE gravitaţia mediafax.ro

În 1987, în videoclipul piesei Smooth Criminal, Michael Jackson a uimit publicul prin mişcările sale ce sfidau legile gravitaţiei. Desigur, artistul a utilizat şi anumite trucuri pentru a realiza respectivele mişcări, dar neurochirurgii au analizat biomecanica coloanei vertebrale, scrie descopera.ro.

„Michael Jackson a reuşit să sfideze gravitaţia printr-o mişcare la 45 de grade fără să aibă nevoie de cabluri", au notat specialiştii în cadrul studiului. Conform Science Alert, modul în care Michael Jackson a realizat mişcarea nu este un secret. Iluzia avea loc atunci când o tijă ieşea din scenă şi artistul îşi amplasa pantoful pe acesta.

Acest lucru i-a oferit o stabilitate mult mai mare, dar mare parte din truc a fost realizată datorită corpului lui. „Oricât de mult ne dorim să credem că Michael a rupt relaţia dintre psihologic şi fizic, brevetul înregistrat pe numele artistului sugerează că a avut parte de puţin ajutor", au notat cercetătorii din cadrul Institute of Medical Education and Research din India. „Dar chiar şi cu ajutorul pantofilor, este necesară o constituţie atletică pentru realizarea mişcării", au adăugat ei.

Citiţi continuarea articolului pe descopera.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md