17:07:02 26.04.2024
Stiri

Bancul despre ARICI pe care îl spune președintele Dodon, atunci când este întrebat despre o eventuală coaliție a socialiștilor cu democrații după alegerile din toamna 2018

Politică 29.05.2018 10:00 Vizualizări6058 Autor: Ziarul National
Bancul despre ARICI pe care îl spune președintele Dodon, atunci când este întrebat despre o eventuală coaliție a socialiștilor cu democrații după alegerile din toamna 2018 Tass


Președintele Igor Dodon nu confirmă, dar nici nu se declară categoric împotriva unei coaliții postelectorale a socialiștilor cu democrații după alegerile parlamentare din toamnă.

Întrebat, într-un interviu pentru agenția rusească „Tass”, despre o eventuală coaliție cu democrații, Igor Dodon a făcut referire la datele sondajelor care ar demonstra că „Partidul Socialiștilor are șanse reale să ia majoritatea parlamentară după alegeri”.

Totuși, spune Dodon, experiența din 2009 și până acum arată că partidele de dreapta fie se unesc, fie „sunt unite de Washington și Bruxelles”, făcând referire și la vizita recentă a premierului Pavel Filip la Bruxelles unde ar fi solicitat ajutorul Occidentului ca să pună partidele de dreapta la masa negocierilor.

„Chiar dacă acum se ceartă, știți, ca în bancul cela: aricii plângeau, se înghimpau, dar continuau să mănânce cactus... La această etapă ei se războiesc unii cu alții, de exemplu democrații cu cei de dreapta, cu liberalii, cu alții, dar pe urmă va veni un nene de la Washington sau Bruxelles și va spune: „Băieți, voi trebuie să face coaliție împotriva lui Dodon”. Și ei asta nu ascund”, a declarat Dodon pentru sursa citată.

Drept unică soluție la această situație, Dodon vede doar câștigarea de către socialiști a majorității parlamentare din toamnă care să le permită formarea Guvernului și deținerea conducerii tuturor instituțiilor publice.

În același interviu, șeful statului spune că alegerile parlamentare ar putea avea loc pe 28 sau 25 noiembrie și adaugă faptul că, dacă actuala guvernare va folosi resurse administrative pentru a câștiga scrutinul, va ieși la protest „alături de popor”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md