22:59:34 26.04.2024
Stiri

Partidului Politic „ȘOR” ripostează: „PAS, partidul vorbelor goale”

Partide/Comunicate 28.05.2018 19:19 Vizualizări1087 Autor: Ziarul National
Partidului Politic „ȘOR” ripostează: „PAS, partidul vorbelor goale”


Partidul „ȘOR” a venit cu o replică după ce Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat că va contesta decizia Curții de Apel de astăzi, prin care magistrații au decis că Marina Tauber a fost aleasă legal în funcția de primar al comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei.

„Astăzi, încă o dată, cei de la partidul promisiunilor deșarte au rămas față în față cu ura lor fără de margini, față în față cu încercarea lor meschină de a menține actuala stare a lucrurilor, sărăcia, lipsa de speranță, care au devenit rezultatul direct al activităților guvernelor incompetente și corupte, din care a făcut parte și Maia Sandu”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii conduse de Ilan Șor.

Formațiunea a continuat tirul acuzațiilor la adresa Maiei Sandu. „Poate că Maia Sandu, indignată astăzi de justiția moldovenească, ne va spune de ce această justiție a fost atât de indulgentă față de colegul ei de partid, Mihai Șleahtițchi, în legătură cu frauda în achiziționarea de autobuze școlare? Ce a împiedicat-o pe Maia Sandu să ceară cu aceeași înverșunare de la procurori și judecători judecarea acestuia și a lui Filat?”.

– oare are dreptul un politician să se numească "pro-european" atunci când încearcă să închidă gura nu oponentului politic în persoana Partidului “ȘOR”, ci celor 60% de alegători care au votat pentru candidatul nostru Marina Tauber? Deci, prin scuipatul pe alegerea oamenilor, sunt afirmate astăzi ideile de libertate și democrația europeană? Noi nu avem nimic în comun cu autoritățile actuale. Dar vreau să atrag atenția publicului asupra faptului că acuzațiile că atât rezultatul votului, cât și hotărârile judecătorești s-ar datora unei oarecare "înțelegeri" pe care Partidul “ȘOR” ar avea-o cu guvernarea actuală sună și mai stupid din gura Maiei Sandu.

De asemenea, formațiunea lui Șor susține că aceeași justiție a exclus-o pe Reghina Apostolova din cursa pentru Primăria Chișinău, iar candidatul Andrei Năstase a trecut în turul II.

„Atunci când solicită nerecunoașterea rezultatelor alegerilor din Jora de Mijloc, Maia Sandu de fapt apără interesele candidatului PD, care a ocupat locul doi. Deci, pe cine ar trebui să acuzăm de conspirație – pe noi, sau pe Maia însăși? Maia, a venit vremea creatorilor. Peste jumătate de an, după ce vei învăța harta Moldovei, găsește-ne cu ajutorul navigatorului GPS în Jora de Mijloc. Vino și asigură-te odată și pentru totdeauna”, se mai spune în comunicat.

Amintim că PAS va contesta la Curtea Supremă de Justiție rezultatele alegerilor din Jora de Mijloc. Cei de la PAS susțin că Marina Tauber a cheltuit în cadrul campaniei electorale, conform estimărilor Promo-Lex, 294 de mii de lei, adică de trei ori mai mult decât plafonul maxim stabilit de CEC (93 de mii de lei).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md