22:09:04 26.04.2024
Stiri

Un deputat de la București comentează rezultatele de ieri ale alegerilor de la Chișinău: „Rezultat spectaculos obținut de Andrei Năstase. Chișinăul a câștigat un nou lider politic - Constantin Codreanu”

Partide/Comunicate 21.05.2018 10:15 Vizualizări1221 Autor: Ziarul National
Un deputat de la București comentează rezultatele de ieri ale alegerilor de la Chișinău: „Rezultat spectaculos obținut de Andrei Năstase. Chișinăul a câștigat un nou lider politic - Constantin Codreanu”


Alegerile s-au încheiat, dar lupta continuă, susține deputatul de la București din Partidul Mișcarea Populară, Eugen Tomac, coleg cu fostul candidat la șefia Chișinăului, Constantin Codreanu.

Potrivit lui Tomac, alegerile din Chișinău au fost „o competiție grea”, în care Codreanu a intrat foarte târziu, dar „pe care a dus-o demn, fără să atace și fără să facă compromisuri”.

„Pe lângă rezultatul spectaculos obținut de Andrei Năstase, Chișinăul a mai câștigat ceva important: un nou lider politic, și acela este Constantin Codreanu. Electoratul unionist are în jurul cui să se organizeze la viitoarele confruntări politice, pentru a consolida și a face mai credibil mesajul de Unire a R. Moldova cu România! Este clar că cetățenii din Chișinău au vrut, la aceste anticipate, să-l sancționeze pe Plahotniuc pentru haosul și teroarea care bântuie R. Moldova. De aceea, au votat împotriva oligarhiei”, a scris Eugen Tomac pe Facebook, care le-a mulțumit unioniștilor din Chișinău, care au votat pentru Codreanu, pentru că „au dat o șansă unui nou vector politic de care R. Moldova are nevoie”.

Deputatul de la București mai atenționează că, în turul doi al alegerilor de la Chișinău, scenariul de la prezidențiale se poate repeta, dar Chișinăul nu trebuie „să ajungă pe mâna Rusiei”: „Toată lumea, inclusiv unioniștii convinși, trebuie să iasă la vot și să-l susțină, fără rezerve, pe Andrei Năstase. Nici nu mai e nevoie de explicații sau interpretări. Votul este clar: împotriva Rusiei, împotriva aranjamentelor dintre Dodon și Plahotniuc. În turul doi, cu cât prezența va fi mai mare, cu atât șansele candidatului proeuropean sunt mai mari”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md