00:43:22 27.04.2024
Stiri

Trucul ANTIÎNGRĂȘARE. Singurul sfat pe care să-l aplici când mănânci

Știri 09.05.2018 14:30 Vizualizări1811 Autor: Ziarul National
Trucul ANTIÎNGRĂȘARE. Singurul sfat pe care să-l aplici când mănânci sursa: realitatea.net


Cea mai bună soluție pentru a nu mai acumula kilograme nedorite este să mănânci conștient.

Trucul antiîngrășare cel mai des recomandat este mâncatul conștient care presupune evitarea consumului de alimente atunci când nu ne este cu adevărat foame.

În esență, mâncatul conștient înseamnă a privi mai atent relația cu alimentele. Este vorba de a fi conștient de modul în care te simți când consumi anumite alimente, într-un anumit moment și într-un anumit context.

Specialiștii presupun și o mai mare atenție acordată surselor alimentelor și efectelor producerii lor asupra mediului. În plus, ar trebui să ne asigurăm că ne este foame și nu poftă de acele alimente înainte de a mânca.

Dacă nu reușim să mâncăm mai încet și mai conștient, ar trebui să începem prin a ne concentra doar la gustul și textura produselor. Asta ne va ajuta să alungăm gândurile care ne-ar putea consuma energie inutil în timpul mesei.

Pentru a pune în practică trucul antiîngrășare, în primul rând ar trebui să nu mai mâncăm când ne simțim nervoși, emoționați, agitați sau plictisiți.

Trucul antiîngrășare nu este greu de respectat. Ar trebui să acordăm mai multă atenție celor trei mese principale. Să ne așezăm efectiv la masă, să nu mâncăm pe fugă și să nu ne lăsăm distrași de televizor sau de telefonul mobil.

Asta înseamnă că nu este indicat să mai luăm gustări când ne uităm la un film, de exemplu, deoarece atunci când atenția ne este distrasă de diverși factori, nu mai ținem evidența cantității de alimente consumate.

Nu în ultimul rând, nutriționiștii spun că sunt mari șanse să mâncăm când ne este, de fapt, sete. Dacă ne aflăm într-o perioadă stresantă care nu ne mai permite să ne concentrăm asupra propriilor nevoi s-ar putea chiar să nu facem diferența dintre foame și sete.

Trucul antiîngrășare privind mâncatul conștient presupune și să renunțăm la a mai lua prânzul la birou, în timp ce lucrăm, întrucât acest obicei nu este deloc prietenul siluetei.

Sursa: realitatea.net


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md