16:33:06 08.05.2024
Stiri

FOTO // Dodon, Candu și Filip, din nou împreună. Oficialii au depus flori la Complexul memorial „Eternitate”

Politică 09.05.2018 11:00 Vizualizări2476 Autor: Ziarul National
FOTO // Dodon, Candu și Filip, din nou împreună. Oficialii au depus flori la Complexul memorial „Eternitate” privesc.eu


Președintele Igor Dodon, spicherul Andrian Candu și premierul Pavel Filip au depus astăzi împreună jerbe de flori la Complexul memorial „Eternitate” și au păstrat un moment de reculegere în memoria celor căzuți în cel de-al II-lea Război Mondial. Oficialii au depus flori și la monumentul Eroilor necunoscuți și al „Maicii îndurerate”.

„Indiscutabil, eroii zilei de astăzi sunt veteranii. Le cinstim eroismul, ne închinăm în faţa bărbăţiei lor şi păstrăm memoria celor care nu mai sunt printre noi. Nimeni nu este uitat, nimic nu se uită!”, a spus președintele Igor Dodon.

La rândul său, Andrian Candu a declarat că în această zi „comemorăm amintirea tuturor celor care au luptat atât împotriva fascismului, cât și pentru viitor, libertate și independență”.

„Ne dorim pace, ne dorim ca nicio mamă să nu verse lacrimi. Pentru aceasta lucrăm, creștem bunăstarea oamenilor și depunem eforturi pentru reintegrarea țării”, a mai spus Andrian Candu.

Premierul Pavel Filip a precizat că în acestă zi este bine să ne aducem aminte de cei care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial. „Este momentul să învăţăm lecţiile trecutului, care sunt întotdeauna actuale atât pentru liderii politici, cât şi pentru toţi cetăţenii. Este o zi deosebită și pentru că, la 9 mai, la cinci ani după 9 mai 1945, a fost creată o nouă structură politică - Uniunea Europeană. O uniune care a dovedit că poate oferi cetăţenilor o viaţă mult mai bună. Şi acesta este viitorul R. Moldova”, a punctat Filip.

Anul acesta veteranii de război vor primi câte un ajutor material în valoare de 10 mii de lei, iar persoanele care nu au participat direct în război, dar au asigurat acțiunile de luptă – câte 5 000 de lei.

În Republica Moldova au mai rămas 871 de veterani și participanți la cel de-al Doilea Război Mondial.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md