16:19:47 07.05.2024
Stiri

Filip către Dodon, după ce ultimul i-a cerut DEMISIA de onoare: „Vrea o coaliție de guvernare care să devină GROPARUL proiectului european în R. Moldova”

Politică 08.05.2018 16:20 Vizualizări3387 Autor: Ziarul National
Filip către Dodon, după ce ultimul i-a cerut DEMISIA de onoare: „Vrea o coaliție de guvernare care să devină GROPARUL proiectului european în R. Moldova”


Premierul Pavel Filip a venit cu o replică după ce șeful statului, Igor Dodon, i-a cerut demisia de onoare pentru că ar fi discutat cu decidenții europeni să se implice în formarea unei majorități proeuropene după alegerile parlamentare din toamna curentă.

Potrivit premierului, pericolul privind deturnarea parcursului european al R. Moldova persistă în continuare, iar dacă forțele proeuropene nu se vor uni după alegerile parlamentare, atunci președintele Igor Dodon, împreună cu socialiștii, ar putea să-și îndeplinească planul.

„Președintele Dodon își dorește un premier și o coaliție de guvernare care să devină groparii proiectului european în R. Moldova. Pe cât de mult ne străduim noi să facem integrarea europeană un obiectiv ireversibil, pe atât de mult își propun socialiștii să închidă granița către Europa. Acesta este marele proiect al președintelui Dodon, pe care nici măcar nu se chinuiește să îl ascundă”, a declarat prim-ministrul, într-un interviu pentru Moldpres.

Oficialul a mai adăugat că Igor Dodon vrea instalarea unei „cortine de fier” între R. Moldova și UE.

„Astăzi doar vorbește, pentru că nu poate face mai mult decât a pune piedici. Din decembrie însă, dacă nu ne mobilizăm și nu suntem uniți, s-ar putea - și asta va fi tragedia unei țări întregi - să își îndeplinească planul. Eu voi continua să vorbesc despre lucrurile în care cred: integrare europeană, responsabilitate politică și o guvernare reformistă și cu rezultate pentru cetățean. Cât despre implicarea partenerilor europeni, știți cum se spune, prietenul la nevoie se cunoaște.

Sprijinul din partea UE a fost decisiv în anumite momente și poate fi și în acest an. Până la urmă, în joc este destinul acestei țări. Am încredere că cei cu viziuni proeuropene din această țară se vor regăsi în jurul aceluiași proiect politic”, a conchis Pavel Filip.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine trage dintre no...

03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md