05:33:12 27.04.2024
Stiri

Polițiștii care opresc ABUZIV șoferii în trafic vor fi trași la răspundere

Social 08.05.2018 14:20 Vizualizări32848 Autor: Ziarul National
Polițiștii care opresc ABUZIV șoferii în trafic vor fi trași la răspundere stirilocale.md


Coordonatorul coaliției de guvernare, Vlad Plahotniuc, este nemulțumit că agenții de patrulare au revenit la vechile practici - opresc abuziv șoferii în trafic, folosind pretexte false. Democratul a cerut sancționarea oamenilor legii care comut abuzuri în raport cu participanții la trafic.

„Cu regret, ne sunt semnalate iarăși cazuri în care polițiștii fac abuzuri asupra șoferilor, care circulă corect. A fost o perioadă când aceste abuzuri s-au redus, dar se pare că asta nu a durat prea mult. Ceea ce am constatat este că polițiștii folosesc ca pretext diferite acțiuni tematice, pentru ca să justifice stoparea automobilelor”, a declarat astăzi Plahotniuc.

Citește și: Șoferii nu vor mai putea fi trași pe dreapta fără motiv. Regula se aplică începând de astăzi

În acest sens, liderul democraților a cerut conducerii Ministerului Afacerilor Interne să verifice de ce au reapărut aceste abuzuri, cine se face vinovat de implementarea defectuoasă a ordinului respectiv și a solicitat, inclusiv, să examineze sancționarea celor responsabili.

„De asemenea, am cerut Ministerului să asigure o mai mare transparență și claritate a campaniilor naționale și a acțiunilor tematice, pe care le organizează în trafic și să comunice de fiecare dată pe pagina web a instituției următoarele detalii: tematica, zona și perioada desfășurării acțiunii, astfel încât să primeze caracterul de prevenire a încălcărilor, nu acela de a pândi șoferii sau a le pune capcane”, a precizat sursa citată.

În opinia politicianului, polițiștii trebuie să patruleze spațiile publice cu risc sporit de criminalitate, astfel ca scopul final să fie protejarea cetățenilor și creșterea siguranței lor și nu exercitarea de abuzuri asupra oamenilor.

„Vom monitoriza situația până când lucrurile se lămuresc definitiv. În același timp, le recomandăm șoferilor să nu încalce regulile de circulație și să nu dea motive să fie opriți și sancționați”, a conchis președintele PD.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md