11:21:02 26.04.2024
Stiri

„Căzăcime”: Autoritățile de la Moscova finanțează unități paramilitare pentru LUPTA cu protestele stradale. Cadoul primarului folosit împotriva manifestanților

Știri 07.05.2018 14:39 Vizualizări2810 Autor: Ziarul National
„Căzăcime”: Autoritățile de la Moscova finanțează unități paramilitare pentru LUPTA cu protestele stradale. Cadoul primarului folosit împotriva manifestanților Pagina de Rusia


Canalul Telegram „Miracolele OSINT“ comenteaza bătăila la care au fost supuși susținătorii lui Alexei Navlnîi la mitingurile organizate pe 5 mai, la Moscova, și observă că participarea așa-zișilor cazaci în rând cu forțele de ordine nu este surprinzătoare.

„Primăria Moscovei a finanțat în ultimii trei ani organizațiile „căzăcimii” pe care le-a antrenat cu scopul „dispersării mitingurilor opoziției”. Începând cu anul 2016, Departamentul pentru politici naționale al Primăriei Moscovei a achitat sume enorme în contul „Oștirii libere căzăcești” pentru „formarea și asigurarea cunoștințelor necesare și abilităților aplicate în exercitarea activităților de ordine și securitate publică, în desfășurarea de evenimente publice și de masă pe teritoriul orașului Moscova”.

Ce au inclus cursurile? De exemplu, au fost învățate tehnici de reținere a persoanelor (patru cazaci apucă un protestatar de mâini și de picioare, pentru a-i bloca astfel orice împotrivire). Au mai fost învățați să tragă cu arme de foc. Așa ca se poate spune că suporterii lui Navalnîi au scăpat ieftin, scrie Pagina de Rusia.

De altfel, cei mai buni 30 de participanți la cursurile „căzăcimii” au primit din partea primariei cravașe împletite din piele naturală, lungi de aproximativ 80 cm.

Așa că, în imaginile de la mitinguri în care „cazacii” îi biciuiesc pe protestatari cu cravașe se poate presupune că apar exact cadourile făcute de primarul Moscovei.

Un alt canal Telegram - „Opinie interzisă” (Zapretnoe Mnenie) – scrie că, atunci când Putin a început să creeze unități paramilitare din diverse elemente marginale, toți au râs și au spus: „Cu ce nu se mai distrează și Vladimir Vladimirovici”.

„Când membrii acestor formațiuni paramilitare începuseră să aibă un caracter din ce în ce mai radical, publicul a continuat să râdă și să spună: „Ei bine, uite niste clovni mascați cu sabiuțe”. Când acești „clovni mascați” au plecat să omoare oameni în Ucraina, toată lumea spunea nepasatoare: „Unde suntem noi și unde este Ucraina?”. Acum, acești luptători ai lui Putin comit acte de violență chiar în capitala Rusiei. Mai râde cineva? Credeți că acesti bătăuși se vor mulțumi doar cu opozanții zgomotoși? Nu, prieteni. Ieri i-au bătut pe opozanți, iar mâine vor veni după voi. De ce? Pentru că pot. Pentru că sunt lăsați. Pentru că, în Rusia, pe tron se află Papi, iar în stânga și dreapta lui se află bandiții săi”, se încheie comentariul de pe canalul „Opinie interzisă”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md