00:04:38 27.04.2024
Stiri

MAFIA imobiliară din municipiul Chișinău. Maia Sandu: „Să nu mai sprijiniți funcționari corupți”

Partide/Comunicate 07.05.2018 13:19 Vizualizări1381 Autor: Ziarul National
MAFIA imobiliară din municipiul Chișinău. Maia Sandu: „Să nu mai sprijiniți funcționari corupți”


O grădiniță din municipiul Chișinău ar fi fost înstrăinată ilegal prin semnătura viceprimarului de Chișinău, cercetat penal, Nistor Grozavu, iar bugetul municipal ar fi fost prejudiciat cu cel puțin 8,7 milioane de lei.

Acuzațiile au fost lansate astăzi, într-o conferință de presă, de către candidatul comun PDA-PAS la șefia capitalei, Andrei Năstase.

Este vorba de grădinița de pe str. Albișoara 78/4. Potrivit lui Năstase, inițial funcționarii din Primărie au permis privatizarea unui teren de un hectar, aferent grădiniței, cu aproximativ 297 de mii de lei, de către de Institutul Umanistic Contemporan, filiala unei instituții private de învățământ din Rusia. Persoana care s-a făcut cu acest teren ar fi una apropiată lui Oleg Babenco, „un transfug de la comuniști la democrați”.

„Unul dintre fondatorii acestei companii este o persoană apropiată de Oleg Babenco, un transfug care a trecut de la comuniști la democrați. În Decizia Consiliului Municipal Chișinău privind privatizarea terenului se indică că acesta ar fi fost destinat unui obiectiv social-cultural și a fost foarte clar formulată condiția neadmiterii schimbării destinației”, a spus Năstase.

La puțin timp, acest teren cu tot cu grădiniță a fost vândut firmei de construcție „Exfactor-Grup” contra sumei de nouă milioane de lei, a mai declarat Năstase.

Cel care a semnat documente importante din această schemă de înstrăinare a unui bun public ar fi viceprimarul Nistor Grozavu, care apare în documente ca „primar interimar”, deși nu mai deținea această calitate din noiembrie 2017, dar mai multe acte sunt semnate după această dată, când interimatul era asigurat de Silvia Radu.

Andrei Năstase susține că, dacă va deveni primar, persoanele care au delapidat orașul de bunuri și bani „vor face pușcărie”.

Prezentă la aceeași conferință de presă, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a declarat că acesta este „încă un exemplu de corupție” care ne lipsește de reurse care ar putea îmbunătăți calitatea vieții chișinăuenilor, dar și care „bate în interesul copiilor noștri”. Potrivit politicianei, în Chișinău există peste 6 500 de copii care vor să meargă la grădiniță și nu au unde, pentru că cele existente sunt supraaglomerate și pentru că micuților le sunt furate spațiile și clădirile.

„Să nu mai sprijiniți funcționari corupți”, a fost îndemnul Maiei Sandu pentru chișinăuenii care urmează să-și aleagă primarul pe 20 mai curent.

Ziarul NAȚIONAL nu a reușit să ia legătura cu Nistor Grozavu pentru a comenta aceste acuzații, întrucât viceprimarul avea telefonul deconectat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md