03:57:51 26.04.2024
Stiri

Ion Ceban: „Se pot face multe pentru a îmbunătăți atât situația medicilor, cât și calitatea serviciilor medicale prestate”

Partide/Comunicate 07.05.2018 12:20 Vizualizări1081 Autor: Ziarul National
Ion Ceban: „Se pot face multe pentru a îmbunătăți atât situația medicilor, cât și calitatea serviciilor medicale prestate”


Candidatul socialiștilor la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, spune că are un plan de acțiuni pentru a îmbunătăți atât situația medicilor, cât și calitatea serviciilor medicale prestate, în pofida faptului că atribuțiile Primăriei Chișinău sunt reduse.

„O primă măsură pe care o voi întreprinde imediat după preluarea mandatului de primar va fi constituirea unei comisii, în comun cu factorii decizionali din cadrul ministerului de profil, care să facă o amplă inventariere în toate instituțiile medicale din raza municipiului Chișinău. În calitate de primar, mă angajez să demarez acțiunile de rigoare pentru a întoarce în proprietatea municipiului terenurile înstrăinate fraudulos, iar unele din aceste terenuri vor fi ulterior utilizate pentru construcția locuințelor pentru medici”, a declarat astăzi Ceban, în cadrul unei conferințe de presă.

La capitolul salarizare a cadrelor medicale, candidatul propune instituirea unui fond special destinat medicilor, care va fi parte a bugetului capitalei. „Vom depune toate eforturile pentru ca să oprim migrația medicilor din țară, pentru că riscăm, în câțiva ani, să rămânem fără specialiști în medicină. Voi veni și cu inițiativa instituirii unui consiliu consultativ al medicilor pe lângă primarul general al municipiului Chișinău. De asemenea, am pregătit un proiect de decizie și am găsit soluția – 1,2 milioane de lei vor fi suficiente ca să oferim abonament gratuit la transportul public, pentru un an, tuturor medicilor de familie și asistentelor medicale”, a adăugat acesta.

Sursa citată a mai pus că și tinerii specialiști, precum și studenților ce-și fac studiile la instituțiile de profil, nu vor fi ignorați. „Studenților care vor înregistra performanțe deosebite în procesul de studii vor beneficia de burse ale primarului general. De asemenea, vom identifica posibilități pentru a contribui la îmbunătățirea condițiilor lor de trai în cămine, dar și a condițiilor de studii. Nu în ultimul rând, voi veni cu un demers oficial către Legislativ și Executiv ca tinerii specialiști din medicină să fie scutiți de orice impozit și taxă în primii trei ani de muncă”, a punctat Ion Ceban.

În opinia candidatului la funcția de primar, odată cu îmbunătățirea situației în domeniul medical, „noi obținem un efect major – condiții mult mai bune pentru cetățeni, pentru pacienți, un acces mult mai larg și servicii mult mai calitative de care vor beneficia oamenii”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md