03:18:47 27.04.2024
Stiri

Avioane militare britanice, trimise din România pentru interceptarea unei aeronave ruse de spionaj, deasupra Mării Negre

Știri 04.05.2018 22:43 Vizualizări2874 Autor: Ziarul National


Avioane militare britanice, trimise din România pentru interceptarea unei aeronave ruse de spionaj, deasupra Mării Negre sursa: google.ro

Avioane de vânătoare britanice staţionate la o bază din România au fost trimise pentru interceptarea unei aeronave ruse de recunoaştere care survola Marea Neagră, anunţă Forţele Aeriene britanice.

„Avioane de vânătoare de tip Typhoon staţionate în România au fost trimise ca reacţie la zborul unui avion rus de tip Il-20 Coot în apropierea spaţiului aerian NATO din Marea Neagră”, au anunţat vineri Forţele Aeriene britanie, prin Twitter.

Avioanele de vânătoare britanice au decolat de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu pentru interceptarea unui avion rus Iliuşin IL-20 (nume de cod NATO «Coot») care se îndrepta spre vestul Mării Negre.

„Avionul militar rus a fost monitorizat de avioane de vânătoare Typhoon în conformitate cu Misiunea consolidată NATO de patrulare aeriană (EAP) la care Forţele Aeriene Regale participă în România. Avionul IL-20 Coot a fost localizat în timp ce se îndepărta spre nord-est. Piloţii nu au avut deloc contact vizual”, precizează instituţia britanică.

Rusia a interceptat avioane de spionaj în apropierea frontierelor

Avioane de vânătoare ruse au fost trimise în ultima săptămână pentru interceptarea a 17 avioane de recunoaştere străine care se apropiau de frontierele Rusiei, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de publicaţia Krasnaia Zvezda şi de agenţia Tass.

„Şaptesprezece avioane străine efectuau misiuni de interceptare de-a lungul frontierelor Rusiei. Avioane de vânătoare au efectuat zece misiuni de interceptare şi escortare. Nu au existat încălcări ale spaţiului aerian rus”, precizează Ministerul Apărării de la Moscova.

Sursa: monitorulapararii.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md