03:46:29 26.04.2024
Stiri

Pavel Filip promite, la Bruxelles, un scrutin parlamentar „CORECT” la toamnă

Politică 04.05.2018 14:20 Vizualizări1469 Autor: Ziarul National
Pavel Filip promite, la Bruxelles, un scrutin parlamentar „CORECT” la toamnă


Autoritățile de la Chișinău vor asigura corectitudinea scrutinului parlamentar, astfel ca alegerile din toamnă să decurgă conform standardelor democratice, să fie libere și corecte.

Promisiunea a fost făcută astăzi la Bruxelles de către premierul Pavel Filip, la întâlnirea cu președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Pavel Filip a dat asigurări că vor fi depuse eforturi pentru a asigura aplicarea standardelor OSCE și ale Consiliului Europei la alegeri.

Un comunicat de presă al Guvernului arată că cei doi oficiali au mai discutat despre ultimele evoluţii în dialogul Republicii Moldova cu UE și priorităţile politicii interne şi externe a republicii.

Premierul a reconfirmat importanța dialogului cu UE, menționând că implementarea Acordului de Asociere RM-UE „decurge bine”.

„Autoritățile sunt determinate să depună toate eforturile pentru a demonstra cetățenilor beneficiile Acordului de Asociere RM-UE și a face drumul european ireversibil”, a spus Pavel Filip. Totodată, se impune vigilență maximă la orice posibile tentative de influenţare şi implicare din exterior, iar Guvernul consideră o prioritate luarea tuturor măsurilor pentru a avea un proces electoral demn de o țară cu aspirații europene.

Oficialii au făcut un schimb de opinii și pe marginea reglementării transnistrene. Prim-ministrul a vorbit despre progresele înregistrate în ultima perioadă pe această dimensiune, cel mai recent fiind admiterea în traficul rutier internaţional a automobilelor din regiunea transnistreană.

Aceeași sursă precizează că preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a salutat progresele înregistrate de autorități în reglementarea problemei transnistrene și a reconfirmat susținerea pentru soluționarea pe cale politică a acesteia, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale ale Republicii Moldova.

Oficialul european a încurajat autoritățile să continue agenda de reforme pentru consolidarea profilului european al țării.



Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md