07:23:36 26.04.2024
Stiri

Parlamentul a refuzat să dezbată Raportul privind Drepturile Omului al Departamentului de Stat al SUA: „Conține acuzații grave la adresa R. Moldova”

Politică 03.05.2018 15:11 Vizualizări2301 Autor: Ziarul National
Parlamentul a refuzat să dezbată Raportul privind Drepturile Omului al Departamentului de Stat al SUA: „Conține acuzații grave la adresa R. Moldova”


Majoritatea parlamentară a refuzat astăzi să dezbată Raportul privind Drepturile Omului al Departamentului de Stat al SUA, la propunerea deputatului liberal-democrat, Vadim Pistrinciuc.

Pistrinciuc și-a motivat inițiativa prin faptul că acest document voluminos conține „acuzații grave la adresa R. Moldova”, inclusiv aplicarea arestului sau detenției arbitrare, justiției selective pe motive politice, impunitate pentru anumiți funcționari care încalcă legea etc., care merită a fi dezbătute în plenul Parlamentului.

Spicherul Andrian Candu a propus ca acest raport să fie dezbătut mai întâi în comisia parlamentară de profil, cu participarea ministrului Justiției, după care să ajungă în plen, „așa cum se întâmplă în alte parlamente, inclusiv în cel al SUA”.

Pistrinciuc a declarat că, prin astfel de propuneri, se dorește de fapt ignorarea unor asemenea rapoarte, deși ne lăudăm cu relațiile pe care le avem cu partenerii noștri de dezvoltare.

„Este și un semnal pentru partenerii noștri externi care investesc ca Moldova să fie o țară liberă, cu cetățeni protejați - bani vrem, dar evaluări ba. Guvernarea nu înțelege că nu poți ascunde sub preș libertatea oamenilor”, a precizat ulterior pe Facebook deputatul Vadim Pistrinciuc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md