13:50:32 26.04.2024
Stiri

FOTO // În numele UNITĂȚII, Primăria Orhei a instalat câte un drapel pentru fiecare municipiu și raion din republică de Ziua Drapelului de Stat

Social 27.04.2018 14:10 Vizualizări1222 Autor: Ziarul National
FOTO // În numele UNITĂȚII, Primăria Orhei a instalat câte un drapel pentru fiecare municipiu și raion din republică de Ziua Drapelului de Stat


Autoritățile din Orhei au marcat într-un mod inedit Ziua Drapelului de Stat. Astfel, ca semn al unității naționale, în Piața Vasile Lupu a fost instalat câte un drapel pentru fiecărui raion și municipiu al R. Moldova, se arată într-un comunicat de presă al instituție.

Celebrarea drapelului a început cu depuneri de la monumentul domnitorului Vasile Lupu. Prezent la eveniment, primarul municipiului Orhei, Ilan Șor, a declarat că „nu au Patrie și nici Drapel” doar o persoanele lipsite de sentimentul patriotic.

„Noi, patrioții Moldovei, care privim spre viitor și îl construim, avem și patrie și drapel – drapelul de stat al R. Moldova. Sunt profund convins că dragostea pentru țară și simbolurile sale este o stare obișnuită pentru orice persoană. Așa cum se spune – în necaz și în bucurie. Totodată, partea necazului trebuie să scadă în mod constant, iar partea bucuriei să crească. Dar acest lucru depinde de fiecare dintre noi, de întreaga societate moldovenească, de unitate, solidaritate, de capacitatea de a rezista amenințărilor, de a lucra, de a planifica, de a visa și de a realiza aceste visuri. Sunt un optimist și cred că ziua, în care mândria pe care o simțim ori de câte ori vedem stema noastră națională va fi justificată pe deplin, nu este atât de departe. La mulți ani dragi prieteni!”, le-a spus Ilan Șor celor prezenți la eveniment.

Acesta a explicat și de ce în Piața Vasile Lupu a fost instalat câte un drapel pentru fiecare raion și municipiu al R. Moldova. „Noi nu împărțim oamenii pe națiuni sau limba vorbită. Suntem o țară unită!” a conchis Șor.

Ulterior, tinerii din Orhei au participat la un flashmob, în cadrul căruia au împărțit mii de stegulețe locuitorilor municipiului.

Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlamentul de la Chişinău la 23 aprilie 2010. Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputaţii primului Parlament, fiind arborat în aceeaşi zi pe clădirea forului legislativ.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md