17:18:33 26.04.2024
Stiri

Reghina Apostolova susține că nu va face economii pe seama alimentației copiilor în grădinițe

Partide/Comunicate 25.04.2018 12:46 Vizualizări1045 Autor: Ziarul National
Reghina Apostolova susține că nu va face economii pe seama alimentației copiilor în grădinițe


Candidatul din partea Partidului „ȘOR” la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Reghina Apostolova, garantează că, până la 1 decembrie, va soluționa cardinal problema alimentației din grădinițele capitalei, dacă va fi aleasă să conducă Primăria Chișinău.

Aceasta a declarat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că intenționează să introducă un sistem centralizat de producere, furnizare și control al calității produselor alimentare pentru grădinițele din capitală.

„Problema calității și siguranței alimentației pentru copii este extrem de importantă pentru formațiunea politică pe care o reprezint, fapt demonstrat prin acțiunile întreprinse de conducerea Orheiului pentru o reformă cardinală a sistemul de aprovizionare cu alimente a instituțiilor preșcolare ale orașului. Grija față de condițiile oferite copiilor, inclusiv alimentația lor, a devenit una dintre primele noastre preocupări la Orhei. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să alocăm fonduri suplimentare pentru mesele zilnice ale copiilor în grădinițe”, a spus Apostolova.

Mai mult decât atât, candidatul la funcția de primar a precizat că a fost stabilit un control strict asupra siguranței și calității alimentelor. „Totodată,ne-a fost clar că problema ar trebui soluționată într-un mod complex și fundamental. Și am găsit o formulă prin care am revoluționat sistemul de alimentație a copiilor din instituțiile preșcolare din Orhei. Programul de producere, control și furnizare centralizată a hranei zilnice la grădinițele din oraș a fost deja lansat. Și acest fel de „catering” pentru copii este realizat de unul dintre cele mai bune restaurante din oraș”, a declarat Reghina Apostolova, care în ultimii trei ani a ocupat postul de viceprimar al orașului Orhei.

Candidatul la funcția de primar general a vorbit și despre un șir de detalii și tehnologii, în baza cărora operează noul sistem de alimentație în grădinițe, care urmează să fie implementat și la Chișinău.

„Experimentul din Orhei este considerat de noi drept un model excelent pentru soluționarea cardinală a problemei alimentației de înaltă calitate și în grădinițele capitalei. Garantez ca până la 1 decembrie 2018 vom crea propriile combinate municipale de producție alimentară la Chișinău, care se vor specializa exclusiv pe furnizarea de alimente de înaltă calitate pentru copiii din instituțiile preșcolare, și în curând, pentru instituțiile școlare. Astfel va fi mai ușor de controlat achizițiile, calitatea, integritatea și volumul de alimente. În mod ideal, astfel de combinate ar trebui să existe în fiecare sector. Astfel de centre de producere vor fi echipate cu cele mai avansate echipamente tehnologice”, a mai spus Reghina Apostolova.

Ea a adăugat că va monitoriza personal situația din acest domeniu și va obține o creștere semnificativă a normei financiare pentru alimentația copiilor „Suntem obligați să asigurăm fondurile necesare pentru achiziționarea de produse de calitate, pentru a obține acoperirea financiară completă aalimentației pentru copii!”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md