16:03:34 19.03.2024
Stiri

PPDA susține că a luat act de poziția PAS și că Năstase va candida la funcția de primar: „Fiecare zi pierdută contribuie la DESCURAJAREA oamenilor”

Politică 22.03.2018 14:22 Vizualizări1750 Autor: Ziarul National
PPDA susține că a luat act de poziția PAS și că Năstase va candida la funcția de primar: „Fiecare zi pierdută contribuie la DESCURAJAREA oamenilor”


Reprezentanții Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA) susțin că au luat act de poziția colegilor din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care vor mai întâi finalizarea negocierilor privind formarea unui bloc electoral pentru alegerile parlamentare, iar apoi vor veni cu o decizie în privința acordării sprijinului lui Andrei Năstase în electorala pentru funcția de primar general al capitalei.

„Platforma „DA” a luat act de poziția colegilor noștri de la PAS. Cu aceasta ocazie, ne reiterăm dezideratul nostru cu privire la necesitatea consolidării societății și a forțelor democratice și antioligarhice prin acțiuni și fapte benefice oamenilor dornici de schimbarea în bine a țării și mai puțin preocupați de aranjamentele partinico-politice”, a declarat vicepreședintele formațiunii, Alexandru Slusari.

În același context, Slusari a amintit că Andrei Năstase s-a retras din cursa prezidențială în favoarea Maiei Sandu. „Platforma „DA” a demonstrat prin fapte, inclusiv în cadrul scrutinului prezidențial, dragostea de țară și capacitatea de sacrificiu necondiționat în interesul cetățenilor și rămâne fidelă acestui obiectiv”.

De asemenea, reprezentanții PPDA insistă ca să fie respectat acordul semnat între cele două partide la 20 noiembrie 2017, care prevede principiul parității și egalității. „În privința relației de parteneriat cu PAS, formațiunea noastră reafirmă angajamentul plenar pentru respectarea și implementarea Protocolului de colaborare, semnat cu PAS la 20 noiembrie 2017, ce vizează crearea blocului electoral pentru alegerile parlamentare cu identificarea candidaților comuni, selectați în baza principiilor transparenței, integrității și meritocrației”.

Alexandru Slusari a mai adăugat că se pierde foarte mult timp. „Totodată, menționăm că fiecare zi pierdută de forțele solidare antioligarhice contribuie la descurajarea oamenilor, care așteaptă de la cele două partide emergente schimbări fundamentale și, totodată, toarnă apa pe moara binomului Plahotniuc - Dodon. Platforma „DA” și liderul acesteia Andrei Năstase va continua activitatea zilnică intensivă cu multiple întâlniri cu cetățenii, inclusiv în municipiul Chișinău”, a conchis acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

15.03.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Raportul lui Dorin R...

11.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cât de naivă e „șefa...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md