20:04:21 26.04.2024
Stiri

Unul dintre fruntașii PAS crede că în politică NU există noțiunea de întoarcere a „DATORIEI”: „Nimeni nu trebuie să decidă pentru mine și să-mi spună că acesta e candidatul care trebuie VOTAT”. Ce spune despre activitatea Silvie Radu

Politică 17.03.2018 15:00 Vizualizări2785 Autor: Ziarul National
Unul dintre fruntașii PAS crede că în politică NU există noțiunea de întoarcere a „DATORIEI”: „Nimeni nu trebuie să decidă pentru mine și să-mi spună că acesta e candidatul care trebuie VOTAT”. Ce spune despre activitatea Silvie Radu captură


Preşedintele Organizaţiei teritoriale Chişinău a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea, unul dintre potențialii candidați ai formațiunii conduse de Maia Sandu pentru funcția de primar general al capitalei, nu este de acord cu faptul că în politică trebuie să existe noțiunea de a întoarce o datorie cuiva.

Bolea a făcut referire la faptul că reprezentanții Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” motivează că Andrei Năstase s-a retras din cursa prezidențială în favoarea Maiei Sandu, iar acum lidera PAS ar trebui să procedeze la fel și să-l sprijine pe acesta la alegerile pentru funcția de primar general al capitalei.

„Eu mă conduc după afirmația lui Winston Churchill - „noi nu avem parteneri permanenți, dar avem în față interesele permanente ale Angliei”. În principiu, noi trebuie să ne iubim țara și să lucrăm în interesul țării. În acest proces de luptă politică trebuie să luăm alături de noi oameni foarte buni și puternici. Termenul de întoarcere a unei datorii în politică nu există. În primul rând este interesul oamenilor, interesul țării. Acest interes e mai presus de toate. PAS este pentru interesul oamenilor, interesul țării și nimic nu ne poate influența asupra politicii promovate de noi. Aceste alegeri locale reprezintă o oportunitate pentru partidele de opoziție, mai ales că nu avem reprezentanți în administrațiile publice locale. Aceste alegeri sunt importante și din perspectiva alegerilor parlamentare”, a precizat președintele organizației Chișinău, în cadrul unei emisiuni de la TVC 21.

Potrivit lui Bolea, este important ca la alegerile pentru funcția de primar al capitalei să aibă posibilitatea să candideze mai mulți oameni. „Astfel, oamenii vor avea din ce să aleagă. Eu nu vreau un singur candidat pe care l-au desemnat nu știu cum și în ce circumstanțe. Eu vreau mai mulți candidați, să-i aud ce propun și ulterior să aleg. Cred că anume din acest motiv (ca unii candidați ai partidelor de dreapta sunt desemnați în urma unor înțelegeri n.r.) formațiunile de dreapta nu au avut niciodată un candidat puternic în Chișinău, iar alegătorii au trebuit în permanență să aleagă răul cel mai mic. Eu nu vreau să aleg răul cel mai mic. E ca în afaceri. Există cerere și ofertă. Societatea are nevoie de o ofertă foarte bună, iar partidele trebuie să propună această ofertă. Nimeni nu trebuie să decidă pentru mine și să-mi spună că uite acesta e candidatul care trebuie votat. Eu nu vreau asta”, a precizat Vladimir Bolea.

Acesta nu este de acord nici cu propunerea reprezentanților Mișcării „Antimafie”, care au propus ca Andrei Năstase și Valeriu Munteanu să se retragă din cursa electorală și să fie înaintată Maia Sandu din partea partidelor proeuropene. „Cred că trebuie să fie mai mulți candidați atât din partea partidelor de stânga, cât și partidelor de dreapta. Nici Sergiu Mocanu și nici Bolea sau altcineva nu trebuie să decidă, ci doar alegătorii. Esența partidelor politice e să participe în alegeri, să-și prezinte oamenii, ideile. În ultimii zece ani, acest oraș s-a transformat într-un sat. Pe mine ca alegător nu mă interesează în acest moment chestiunile geopolitice. Vreau doar ca acest oraș să arate normal și să fie administrat bine. Electoratul din Chișinău este inteligent și nu va cădea pradă șiretlicurilor sau prin folosirea elementelor de geopolitică. Este un mandat foarte scurt și trebuie de venit cu un program bun, cu un plan de acțiuni săptămânal. Eu voi vota anume pentru un asemenea candidat”, a subliniat Bolea.

Întrebat dacă Silvia Radu lucrează suficient de bine în folosul cetățenilor, acesta a răspuns: „Apreciez anumite momente. Dar ea trebuie să participe în cadrul alegerilor și să le câștige pentru a deveni primar”.

Vladimir Bolea a mai adăugat că, deocamdată, PAS nu a decis dacă îl va susține pe Andrei Năstase sau va avea propriul candidat pentru funcția de primar al municipiului Chișinău: „Actualmente încă discutam dacă vom avea un candidat. Luni și marți vom avea ședințe în interiorul partidului. Noi în primul rând am așteptat decizia CEC. Nu se poate de pus carul înaintea boilor. Poate unora le pare că prea greu luăm decizii, dar avem un partid democratic și trebuie să ținem cont de părerea membrilor”.

Amintim că, deocamdată, doar Andrei Năstase și Valeriu Munteanu și-au anunțat candidaturile pentru funcția de primar general al capitalei. Partidul Democrat a anunțat că nu va înainta nicio persoană, dar va susține un candidat comun propus de partidele proeuropene.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md