17:33:10 04.05.2024
Stiri

FOTO // Forțe importante de Poliție, mobilizate la CEC: „Ce se întâmplă la noi? Examinăm în stare de asediu sau război?”

Social 12.03.2018 15:08 Vizualizări1913 Autor: Ziarul National
FOTO // Forțe importante de Poliție, mobilizate la CEC: „Ce se întâmplă la noi? Examinăm în stare de asediu sau război?”


În curtea sediului Comisiei Electorale Centrale (CEC) din centrul Chișinăului sunt mobilizați în aceste momente zeci de polițiști.

Președintele grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului de anulare a sistemului mixt, Ștefan Gligor, a postat o fotografie pe Facebook: „Așa arată curtea Comisiei Electorale Centrale... Asta este atitudinea statului și a instuțiilor acestuia față de cetățeni și democrația populară”.



Membrul CEC, Vladimir Șarban, a întrebat-o în cadrul ședinței pe șefa instituției, Alina Russu, „ce se întâmplă la noi?”.

Șarban a punctat că angajații aparatului CEC, care nu participă niciodată la ședințele instituției, acum sunt în sală „pentru a ocupa scaunele”, iar activitatea CEC este „secundată de un detașament important de Poliție”.

„Suntem în pericol? Examinăm în stare de asediu sau război? Ședința a fost convocată contrar prevederilor Regulamentului”, a spus Șarban.

Alina Russu a replicat că dânsa a crezut că membrii grupului de inițiativă sunt cei care au solicitat prezența Poliției la CEC, iar angajații aparatului instituției pot participa la ședință, când sunt examinate subiecte importante.

În ședința de astăzi, CEC urmează să decidă dacă înregistrează sau nu, deja a doua oară, acest grup de inițiativă care să strângă semnăturile necesare pentru organizarea plebiscitului legislativ, dar și să stabilească data alegerilor locale anticipate din municipiile Bălți și Chișinău.

În cadrul unei conferințe de presă, organizată în dimineața zilei de astăzi, inițiatorii referendumului au solicitat cetățenilor să vină astăzi la sediul CEC.


Stiri relevante
02.05.2024 09:29 740 Joia Mare: Tradiții

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.05.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu ne deprindem, ...

29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md