18:25:11 26.04.2024
Stiri

Ilan Șor le promite pensionarilor o compensație lunară de 1 000 de lei pentru procurarea produselor alimentare. Acest lucru se va întâmpla după alegerile parlamentare

Partide/Comunicate 12.03.2018 13:22 Vizualizări2170 Autor: Ziarul National
Ilan Șor le promite pensionarilor o compensație lunară de 1 000 de lei pentru procurarea produselor alimentare. Acest lucru se va întâmpla după alegerile parlamentare


În cazul în care Partidul „Șor” va ajunge la guvernare după alegerile parlamentare din 2018, atunci fiecare pensionar va primi o compensație lunară de 1 000 de lei pentru procurarea produselor alimentare. De asemenea, pensionarii și copiii din R. Moldova vor beneficia de asistență medicală și medicamente pe gratis.

Declarații în acest sens au fost făcute de liderul formațiunii, Ilan Șor, în cadrul conferinței regionale a partidului, care a avut loc sâmbăta trecută la Călărași. Potrivit unui comunicat de presă al partidului, Șor a menționat că scopul principal al partidului este „construirea unui stat de bunăstare socială universală în R. Moldova”.

„Pentru noi, finanțarea de către stat a sferei sociale nu este o cheltuială, ci o investiție în oameni. Oamenii reprezintă principala valoare și sensul existenței societății moderne”, a declarat Ilan Șor.

Acesta le-a vorbit celor prezenți în sală despre acțiunile urgente pe care le va întreprinde formațiunea sa în cazul în care ajunge la guvernare. Șor a menționat că pensionarii și copii vor beneficia de asistență medicală și medicamente gratuite. Totodată, acesta a precizat că pensia garantată va fi de cel puțin 80% din salariul mediu pe economie, adică de cel puțin 5 000 de lei. Sursa citată a mai adăugat că pensionarii urmează să primească și câte 1 000 de lei lunar pentru procurarea produselor alimentare.

Ilan Șor i-a asigurat pe cei prezenți că afirmațiile făcute de el sunt fezabile și a dat exemplul Orheiului, unde au fost implementate mai multe idei și proiecte. „Noi am demonstrat deja că respectăm promisiunile făcute. Experiența noastră în Orhei nu ne dă nici un motiv de îndoială. De peste doi ani ideile noastre prind viață. Proiectele noastre din Orhei și din alte regiuni ale țării îmbunătățesc situația din domeniul infrastructurii, sferei sociale, economiei și finanțelor publice. Suntem o generație nouă de politicieni, vom aduce noi politici și noi abordări ale guvernării la toate nivelurile”, a conchis Ilan Șor.

Partidul „ȘOR” precizează că și-a început activitatea în toamna anului 2016 și deja și-a trecut în palmares mai multe realizări, inclusiv „victoria în alegerile locale din Orhei”, dar și lansarea unor proiecte sociale – „Magazine sociale”, „Clubul Vârsta de Aur”, „Uniunea Orheiul Nou” sau „Moldova este casa mea” - proiect de stimulare a revenirii concetățenilor în R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md