15:12:29 26.04.2024
Stiri

Anatol Țăranu, despre propunerea lui Plahotniuc de a susține un candidat COMUN pentru Primăria Chișinău: „PD e în permanență e cu un pas înainte”

Politică 06.03.2018 14:20 Vizualizări1218 Autor: Ziarul National
Anatol Țăranu, despre propunerea lui Plahotniuc de a susține un candidat COMUN pentru Primăria Chișinău: „PD e în permanență e cu un pas înainte”


Analistul politic Anatol Țăranu consideră că propunerea lui Vlad Plahotniuc de a susține un candidat comun al forțelor proeuropene la funcția de primar general al capitalei „este bine gândită tehnologic” și-i pune într-o situație extrem de dificilă pe cei din Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA).

Potrivit lui Țăranu, democrații au demonstrat astăzi că dânșii „interpretează și tratează cu anticipare politicul moldovenesc și sunt mereu cu un pas înainte ca inițiativă politică”.

„Această inițiativă a PD creează o situație extrem de dificilă pentru partidele proeuropene de opoziție și îi face să ia o decizie foarte rapidă. Dar sunt multe decizii, care ar putea fi greșite și ar putea aduce prejudicii grave acestor partide. Mă refer la PAS și PPDA, care, de fapt, deja au demonstrat o anumită incapacitate de coeziune în ajun de alegeri. Acest lucru îngrijorează, pune în dificultate partidele proeuropene din R. Moldova”, a declarat Țăranu într-o intervenție la Publika TV.

Acesta mai spune că, în cazul în care partidele proeuropene nu vor da curs inițiativei PD și vor înainta fiecare câte un candidat, atunci socialiștii vor obține victoria în alegerile locale din municipiul Chișinău.

„Trebuie să înțelegem că aceste alegeri au fost provocate de partidele proeuropene. Mă refer la Dorin Chirtoacă, care a eșuat, iar acest eșec se reflectă în imaginea partidelor proeuropene în ansamblu. Acest eșec nu reprezintă cel mai bun fundal pentru aceste partide de a participa la alegeri. Deci, avem nevoie de o strategie foarte bine gândită. Aceste alegeri trebuie să creeze o trambulină pentru alegerile parlamentare, dar doar dacă vor fi exemplari, vor crea o situație când alegătorii din Chișinău vor avea o claritate pentru cine să voteze. Dacă vor fi mai mulți candidați, se va produce o fărâmițare”, a mai spus Anatol Țăranu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md