00:58:34 27.04.2024
Stiri

Cum le garantează Donald Trump cetăţenilor americani că sunt în siguranţă, după ameninţările lui Putin cu atac nuclear: "Suntem pregătiţi în totalitate"

Știri 03.03.2018 10:30 Vizualizări1518 Autor: Ziarul National


Cum le garantează Donald Trump cetăţenilor americani că sunt în siguranţă, după ameninţările lui Putin cu atac nuclear: mediafax.ro

Administraţia Donald Trump a comunicat, joi seară, că nu este surprinsă de ameninţările preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, care a declarat că armata rusă poate ataca nuclear Statele Unite, Washingtonul recomandându-le cetăţenilor americani să fie liniştiţi.

„Nu suntem surprinşi de afirmaţiile (lui Vladimir Putin -n.red.), iar poporul american trebuie să fie sigur că suntem pregătiţi în totalitate", a declarat joi seară Dana White, purtătorul de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

Vladimir Putin a afirmat joi că un atac nuclear împotriva unui aliat al Moscovei va fi considerat un atac contra Rusiei, avertizând că armata rusă deţine o rachetă de croazieră invincibilă şi va riposta imediat. "Vom considera orice utilizare a armelor nucleare contra Rusiei sau a aliaţilor ca fiind un atac nuclear împotriva naţiunii noastre. Riposta va fi imediată şi cu toate efectele aferente", a declarat Vladimir Putin într-un discurs rostit joi în Parlamentul de la Moscova.

„Noi le-am transmis de nenumărate ori partenerilor noştri că vom lua măsuri ca reacţie la instalarea sistemelor antirachetă americane. În pofida tuturor problemelor cu care ne-am confruntat, Rusia a fost şi rămâne o putere nucleară. Nu ne-a ascultat nimeni, trebuie să ne asculte acum", a adăugat Putin.

Liderul de la Kremlin a atras atenţia că armata Rusiei are o rachetă invincibilă, care „poate atinge orice zonă din lume”, neputând fi oprită de sistemele antibalistice instalate de Statele Unite în Europa şi Asia, mai precizează mediafax.ro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md