11:30:18 26.04.2024
Stiri

VIDEO // PAS, cu pancarte în fața hotelului unde are loc conferința „Georgia, R. Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”: „Principalul PERICOL este în interior”

Politică 02.03.2018 12:56 Vizualizări1983 Autor: Ziarul National
VIDEO // PAS, cu pancarte în fața hotelului unde are loc conferința „Georgia, R. Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”: „Principalul PERICOL este în interior”


Mai mulți membri ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), în frunte cu Maia Sandu, au mers astăzi în fața hotelului din centrul Chișinăului unde își ține lucrările conferința interparlamentară „Georgia, R. Moldova și Ucraina: Parteneriatul Estic și provocările actuale de securitate”.

Protestatarii au afișat pancarte pe care era scris în limba engleză că „regimul Plagotniuc” este egal cu „regimul Putin” și că statul capturat de oligarhi este amenințare la adresa securității republicii.

„Prin subminarea instituțiilor statului, prin slăbirea și controlarea lor de către grupuri de interese, oligarhice, aceste instituții devin slabe, inclusiv în raport cu pericolele externe, mai ales a celor care vin de la Kremlin. Plahotniuc încearcă să construiască în R. Moldova ceea ce Putin construiește în Rusia”, a declarat Maia Sandu la protest.

Lidera PAS a explicat că au ales această modalitate de a transmite un mesaj oficialilor din Georgia, Ucraina, Letonia și comunității de experți care participă la conferință, pentru că „nu ne-au lăsat să mergem acolo să discutăm”.

Secretarul general al PAS, Igor Grosu, a adăugat că principalul pericol la adresa securității R. Moldova vine din interior.

„Nu doar dușmanii din exterior sunt principalul perciol. (...) În Est este un pericol, dar principalul pericol este în interior”, a spus Grosu, precizând că acesta se numește „oligarhia, manipularea, propaganda și instituții capturate”.

„Personajul care se dorește în fruntea țării, el nu face decât să distrugă instituțiile statului și să le substituie prin niște structuri paralele”, a mai spus Grosu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md