00:19:16 27.04.2024
Stiri

Șase inspectori vamali, DEMIȘI pentru acțiuni de corupție: Își însușeau inclusiv pachete de țigări confiscate la frontieră

Anticorupție 02.03.2018 11:19 Vizualizări2388 Autor: Ziarul National
Șase inspectori vamali, DEMIȘI pentru acțiuni de corupție: Își însușeau inclusiv pachete de țigări confiscate la frontieră
Poză simbol


Șase inspectori vamali vor fi eliberați din funcție, după ce au fost prinși că au admis încălcări în activitate.

Serviciul Vamal informează că trei dintre inspectorii propuși spre concediere activează în cadrul postului vamal „Costești”. Potrivit materialelor anchetei, aceștia au permis introducerea în R. Moldova a mai multor unități de transport cu numere de înmatriculare străine, care aveau expirat termenul maxim de aflare pe teritoriul R. Moldova de 180 de zile.

Alți doi angajați și-au însușit ilegal mai multe pachete de țigări, care depășeau limita admisibilă la intrarea în România. Ambele încălcări au fost consemnate la postul vamal „Leușeni”. În primul caz s-a plâns un cetățean al Bulgariei, care a declarat că vameșul i-a reținut opt pachete din cele 10 prezentate la control, invocând că partea română nu autorizează introducerea unei cantități mai mari. Ulterior, în cadrul anchetei de serviciu demarate, ofițerii Direcției integritate și supraveghere a Serviciului Vamal au stabilit că cantitatea reținută nu a fost documentată și transmisă subdiviziunilor antifraudă, așa cum prevede procedura legală.

În cel de-al doilea caz, momentul însușirii ilicite de către un vameș a altor opt pachete de țigări, a fost surprins de către camerele de supraveghere video, gestionate de către ofițerii securității interne.

Propus spre eliberare din serviciu este și un angajat al postului vamal „Sculeni”. Acesta este sancționat pentru că a permis introducerea în țară a mai multor loturi de încălțăminte uzată, care, conform legislației, este prohibită la import. Mărfurile au fost reținute în cea de-a doua linie de control.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md