07:13:27 26.04.2024
Stiri

Socialiștii, acuzații GRAVE în Parlament la adresa unui diplomat român. Mihai Ghimpu: „Tovarăși, nu umblați cu minciuni”

Politică 01.03.2018 10:49 Vizualizări2130 Autor: Ziarul National
Socialiștii, acuzații GRAVE în Parlament la adresa unui diplomat român. Mihai Ghimpu: „Tovarăși, nu umblați cu minciuni”
Deputatul socialist, Grigore Novac


Deputații socialiști au cerut, astăzi, în debutul ședinței Parlamentului, audierea responsabililor de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) vizavi de activitatea consulului României de la Bălți, Mihai Baciu.

Deputatul Grigore Novac i-a adus diplomatului român acuzații grave. Potrivit acestuia, de la mijlocul lunii ianuarie curent, consulul ar fi efectuat „un pelerinaj” în raioanele din nordul R. Moldova, având întâlniri cu președinți de raioane, vicepreședinți, primari și aleși locali.

„Dumnealui le propunea, în schimbul unor sume de bani, să semneze declarații de Unire cu România. Tot dumnealui se ocupa de identificarea unor candidați în circumscripțiile electorale în favoarea unui partid din R. Moldova”, a declarat socialistul, afirmând că aceste lucruri depășesc atribuțiile diplomatice ale consulului României la Bălți.

„Propunem audierea SIS pentru a aduce claritate în acest sens”, a adăugat Novac.

Liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, a declarat că fracțiunea socialiștilor s-a gândit cum să compromită valul care a pornit în R. Moldova în ce privește Unirea cu România.

„Tovarăși socialiști, nu umblați cu minciuna! Asta e o realitate. Lumea s-a săturat să trăiască în mizerie, cu Rusia. Vrea libertate, salarii decente, locuri de muncă, pașapoarte românești să poată circula liber în Europa. Dle spicher, nu le mai permiteți să insulte fără probe un diplomat, indiferent dacă este din România sau alt stat”, a solicitat Ghimpu.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a catalogat declarațiile socialiștilor ca fiind „acuzații grave care trebuie probate”.

Propunerea socialiștilor a fost respinsă de Parlament.

Menționăm că, anterior, aceleași acuzații la adresa lui Mihai Baciu le-a lansat și președintele Igor Dodon. Ministerul Afacerilor Externe de la București a reacționat:

„MAE atrage atenția că acestea se înscriu într-o logică specifică campaniei electorale locale pentru alegerea primarului localității (Bălți n.r.) și observă cu preocupare intensificarea în anumite cercuri politice din Republica Moldova a retoricii îndreptate împotriva României”.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md