07:55:28 27.04.2024
Stiri

Gamrețchi le-a spus judecătorilor că primarul știa despre afacerea parcărilor cu plată și că urmau să împartă 26% din venituri. Chirtoacă: „Este protejat de regim ca să mă atace”

Anticorupție 28.02.2018 15:20 Vizualizări2275 Autor: Ziarul National
Gamrețchi le-a spus judecătorilor că primarul știa despre afacerea parcărilor cu plată și că urmau să împartă 26% din venituri. Chirtoacă: „Este protejat de regim ca să mă atace”


Fostul șef al Direcției Transport de la Primăria Chișinău, Igor Gamrețchi, a fost audiat astăzi, în calitate de martor, în dosarul primarului demisionar al capitalei, Dorin Chirtoacă, care vizează afacerea parcărilor cu plată din oraș.

Gamrețchi le-a spus judecătorilor că Dorin Chirtoacă știa despre această afacere și că urmau să împartă 26% din acțiunile firmei desemnate câștigătoare la licitația privind gestionarea acestor parcări.

Dorin Chirtoacă a declarat, după ședința de judecată, că Gamrețchi a repetat declarațiile făcute atunci când a fost reținut, în aprilie 2017, și că acesta nu poate avea calitate de martor în dosarul său, din moment ce a fost condamnat pentru aceeași faptă.

„Pentru a scăpa de pedeapsă, aruncă o parte sau toată vina pe mine. (...) Dumnealui nu a putut să spună când s-a angajat la serviciu. Cu greu și-a amintit doar anul, 2013. În același timp, formulează acuzații cât clădirea aceasta de mare”, a spus Chirtoacă.

Primarul demisionar neagă faptul că știa despre faptul că omul de afaceri Alexandr Pincevschi se afla în spatele acestei afaceri și susține că proba cu „pisica din Germania” ar fi o făcătură, întrucât a mers la rudele lui Gamrețchi din Germania în 2014, fiind în trecere dintr-o deplasare, și nu avea cum să știe de afacerea pusă la cale în 2015, mai ales că și Gamrețchi afirmă că l-a cunoscut pe Pincevschi în 2015.

Dorin Chirtoacă a comentat și decizia recentă a Curții Supreme de Justiție care a decis că Gamrețchi poate ocupa funcții publice, motivând că traficul de influență săvârșit în perioada când activa la Primăria Chișinău nu are vreo legătură cu funcția pe care a deținut-o. Totuși, Gamrețchi a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind parcările cu plată din capitală.

„Este evident că dumnealui este protejat de regim. Totul este clar. Regimul îl protejează ca să mă atace pe mine și pe alții, așa cum îi sunt jocurile”, a spus Chirtoacă, adăugând că Gamrețchi s-a eschivat să răspundă astăzi în ședința de judecată la întrebările avocaților săi „pentru a nu încurca ițele”.

De cealaltă parte, procurorul de caz Dumitru Robu susține că declarațiile lui Gamrețchi „au confirmat bănuiala rezonabilă și acuzațiile” care i se aduc lui Dorin Chirtoacă în acest dosar.

Robu a anunțat că Gamrețchi va fi audiat și în cadrul următoarei ședințe de judecată, iar ulterior vor fi audiați și viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, Alexandr Pincevschi, dar și alte persoane.

Dosarele lui Grozavu și Pincevschi nu au fost transmise încă în judecată, procurorul spunând că nu au venit răspunsurile de la niște comisii rogatorii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md