10:25:49 26.04.2024
Stiri

Primăria Chișinău raportează situația din capitală în urma ninsorilor din ultimele 24 de ore

Social 28.02.2018 12:00 Vizualizări963 Autor: Ziarul National
Primăria Chișinău raportează situația din capitală în urma ninsorilor din ultimele 24 de ore


Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a convocat astăzi în ședință comandamentul de iarnă. În cadrul ședinței, la care au participat și pretorii de sector, precum şi operatorii de salubrizare din cadrul administraţiei publice locale a municipiului Chişinău, s-a făcut o trecere în revistă a situației din oraș.

Directorul ÎM Regia „Exdrupo”, Adrian Boldurescu, a raportat că acţiunile de deszăpezire au început în dimineaţa zilei de ieri şi s-a acţionat pe arterele principale, pe cele secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane. În cursul nopţii, s-a intervenit cu 68 de utilaje şi au fost împrăştiaţi în total peste 1 100 de metri cubi de material antiderapant.

De asemenea, Regia locativ-comunală a intervenit cu 40 de utilaje la curăţarea trotuarelor şi intrările în curţile blocurilor de locuinţe. Angajaţii întreprinderilor municipale de prestări servicii locative şi de gestionare a fondului locativ au curăţat manual trotuarele şi staţiile de aşteptare a transportului public.

În ceea ce priveşte persoanele fără adăpost, angajaţii Direcţiei de poliţie a municipiului Chişinău şi Inspectoratului Naţional de Patrulare au acţionat pe parcursul nopţii în vederea depistării persoanelor care stăteau afară în frig. La Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil, din str. Haltei, au fost cazate în ultimele 24 de ore peste 90 de persoane.

Transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, iar în dimineaţa zilei la linie au fost emise 302 de troleibuze şi 97 de autobuze.

Silvia Radu a atenţionat pretorii de sector să informeze persoanele fizice şi agenţii economici şi să se asigure că operatorii privaţi vor curăţa zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor pe care le deţin sau le administrează pentru a evita formarea gheţuşului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md