13:35:28 26.04.2024
Stiri

Ex-procurorul capitalei Chișinău, indignat că procesul său cu o fostă JUDECĂTOARE este tărăgănat: „Scrie pe fruntea ei ce CAPACITĂȚI are”

Social 27.02.2018 11:30 Vizualizări1524 Autor: Ziarul National
Ex-procurorul capitalei Chișinău, indignat că procesul său cu o fostă JUDECĂTOARE este tărăgănat: „Scrie pe fruntea ei ce CAPACITĂȚI are” timpul.md


Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ion Diacov, consideră că nu i-a lezat în niciun fel demnitatea și onoarea fostei judecătoare, Lilia Vasilevici, care acum îi cere despăgubiri în instanță de 240 de mii de lei. De asemenea, aceasta cere alte 160 de mii de lei și de la instituțiile media care au citat declarațiile lui Diacov.

Potrivit lui Diacov, acest proces este tărăgănat de aproape trei ani, iar fosta judecătoare vrea să primească salariul, după ce a fost demisă, de la el.

„Fosta judecătoare a sectorului Centru, Lilia Vasilevici, m-a atacat în judecată la 9 aprilie 2015, pentru critica care i-am adus-o în conferințele mele de presă din 2013-2014. Ea cere despăgubiri pentru că a fost eliberată din funcție și nu primește salariu și, după socotelile ei, trebuie să-i achit 240 de mii de lei. Procesul de judecată durează de aproape trei ani deja”, s-a plâns Diacov astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: RĂZBOI TOTAL între procurorul mun. Chișinău și o judecătoare

Fostul procuror menționează că, în cazul în care „cineva se simte lezat tare”, atunci poate să se adreseze în instanță în termen de 20 de zile.

Citește și: INTEGRITATE // Fosta judecătoare Lilia Vasilevici, demisă pentru încălcări, s-a făcut AVOCATĂ

„Ea s-a adresat peste un an. Judecătoria Râșcani nici nu trebuia să-i primească cererea. Dumneaei a fost scutită și de taxa de stat. Așa și nu ne-au explicat din ce cauză. Dumneaei a fost legal eliberată din funcție. Scrie pe fruntea ei ce capacități are. Nu înțeleg de ce procesul se tărăgănează atâta timp, fie și depusă ilegal cererea, o examinezi și te expui”, a punctat Diacov.

Citește și: Judecătoarea acuzată că ar fi menajat un traficant de droguri a fost ELIBERATĂ din funcție

De asemenea, acesta a enumerat câteva hotărâri emise de Lilia Vasilevici, în urma cărora R. Moldova a fost condamnată la CEDO și s-au plătit despăgubiri din banii contribuabililor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md