05:45:15 26.04.2024
Stiri

Vicepreședintele Parlamentului: „Așa-zisa „avertizare DURĂ” a Consiliului de Afaceri Externe ridică R. Moldova pe o nouă treaptă a dezvoltării în relația cu UE”

Politică 26.02.2018 16:20 Vizualizări1785 Autor: Ziarul National
Vicepreședintele Parlamentului: „Așa-zisa „avertizare DURĂ” a Consiliului de Afaceri Externe ridică R. Moldova pe o nouă treaptă a dezvoltării în relația cu UE”


„Concluziile pentru R. Moldova ale Consiliului de Afaceri Externe demonstrează o dată în plus că reformele inițiate în 2016 au fost pe deplin justificate, iar continuarea acestora rămân prioritare atât pe agenda noastră, cât și pe cea a autorităților europene”.

O declarație în acest sens a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, după ce Consiliul pentru Afaceri Externe al UE și-a reafirmat angajamentul de a consolida asocierea politică și integrarea economică între UE și Republica Moldova, în baza Acordului de asociere semnat între cele două părți.

„Este îmbucurător faptul că partenerii apreciază și încurajează eforturile noastre în cadrul Parteneriatului Estic, în reforma complexă a audiovizualului, dar și în domenii-cheie precum prevenirea și combaterea spălării banilor sau cooperarea cu UE în domeniul securității și apărării”, a menționat acesta.

De asemenea, Ghilețchi a ținut să le dea un răspuns celor care spuneau că R. Moldova va fi taxată de UE.

Avertizarea dură - așa cum s-au grăbit să catalogheze unii politicieni de la Chișinău așteptările formulate de miniștrii de Externe ai statelor UE, de fapt, ridică R. Moldova pe o nouă treaptă a dezvoltării și avansării în relația cu UE. Iată de ce, contrar tuturor speculațiilor, este important ca la finele anului să avem un proces electoral transparent, echitabil și credibil. Într-o asemenea manieră, dar și prin îmbunătățirea progreselor în domenii precum reforma justiției, lupta decisivă împotriva corupției, intensificarea relațiilor cu societatea civilă, succesul parcursului european este inevitabil”, a conchis vicepreședintele Legislativului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md