22:39:47 26.04.2024
Stiri

SCHIMBĂRI în procedura de obținere a permiselor de conducere în R. Moldova

Social 26.02.2018 11:00 Vizualizări5557 Autor: Ziarul National
SCHIMBĂRI în procedura de obținere a permiselor de conducere în R. Moldova
Poză simbol


Procedura de obținere a permisului de conducere va fi simplificată.

Potrivit unei decizii de Guvern, aprobată săptămâna trecută, cetățenii nu vor mai fi obligați să prezinte toate actele necesare până acum în procesul de examinare și documentare pentru obținerea permisului de conducere.

În special, este vorba despre documentul ce confirmă modificarea datelor personale, cazierul contravențional privind lipsa interdicțiilor asupra dreptului de a conduce și copia actului de identitate. Informațiile din aceste documente urmează să fie verificate prin intermediul sistemelor informaționale de stat.

Totodată, în cazurile de constatare a fraudelor în procesul de examinare și documentare cu permis de conducere, rezultatele probelor sau certificatul obținut vor fi anulate.

Potrivit noilor modificări, responsabili de monitorizarea procesului de examinare și de identificarea neregulilor vor fi membrii Comisiei special instituite prin ordinul directorului Agenției Servicii Publice și reprezentanții organelor de drept. În documentul aprobat sunt stipulate și situațiile care vor servi drept temei pentru anularea examenului sau a permisului de conducere. Drept exemple sunt oferite situațiile în care examinatorul comunică candidatului examinat răspunsurile corecte la testul teoretic; candidatul examinat este ajutat de o altă persoană la susţinerea probei teoretice sau utilizează aparataj tehnic în acest sens; examinatorul ignoră încălcările comise de către candidatul examinat pe parcursul examinării practice sau examinatorul indică candidatului efectuarea unor provocări şi manevre care ar încălca regulile de circulaţie sau semnalizarea rutieră.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md