16:57:14 26.04.2024
Stiri

Susținere FĂRĂ PRECEDENT. Ce GARANȚII le-a oferit Liviu Dragnea primarilor din R. Moldova care au semnat declarațiile simbolice de UNIRE cu România

Știri 23.02.2018 10:00 Vizualizări2997 Autor: Ziarul National
Susținere FĂRĂ PRECEDENT. Ce GARANȚII le-a oferit Liviu Dragnea primarilor din R. Moldova care au semnat declarațiile simbolice de UNIRE cu România


Liderul principalului partid aflat la guvernare în România, președintele Camerei deputaților, Liviu Dragnea, s-a întâlnit la București cu un grup de primari din R. Moldova, localitățile cărora au semnat printre primele declarațiile simbolice de Unire cu România.

Primarii a cinci localităţi din R. Moldova, care au adoptat în consiliile locale declaraţii de Unire cu România, au asistat, marţi, la şedinţa plenului reunit al Parlamentului. „Salut prezenţa în balconul Camerei Deputaţilor a unui grup de primari din Republica Moldova care fac parte dintre cei 36 de primari care au votat unirea cu România. Vă urez bun venit”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, conform Agerpres.

Primarul satului Puhoi, raionul Ialoveni, Petru Frunze, unul dintre aleșii locali care au fost întâlniți cu aplauze în Parlamentul României, a dezvăluit că a avut loc o întâlnire cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Am avut o discuție separată cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. La solicitările noastre, am primit asigurări că vom fi protejați de statul român. Vor fi căutate soluții legislative pentru accesarea comună a fondurilor naționale, iar primăriile din România vor fi încurajate să implementeze proiecte comune cu localitățile din R. Moldova, în baza acordurilor de înfrățire”, a precizat Frunze.

Primarul de Puhoi spune că primarii s-au întâlnit și cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, dar și cu deputați și senatori din PNL, PMP, PSD și ALDE. „Toți au confirmat susținerea și dorința întregirii neamului românesc”, a punctat alesul local.

Preşedintele organizaţiei non-guvernamentale unioniste „Acţiunea 2012”, George Simion, cel care a organizat deplasarea grupului de primari la instituțiile de stat din România, a declarat că procentajul de unionişti din R. Moldova depăşeşte 40%, înregistrând o creştere anuală de 2-3 procente.

„Cu siguranţă în viitorii ani vom putea câştiga un proces de referendum peste Prut, dar trebuie mai multă susţinere din partea ţării mamă”, a adăugat Simion.


Stiri relevante
18.09.2015 13:01 1546 George Simion, PERMIS în R. Moldova
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md