00:38:37 27.04.2024
Stiri

Reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului, la masa de discuții: „În trei din cele patru protocoale există evoluții”. Ignatiev vrea soluții pentru mașinile transnistrene până la 1 martie

Politică 15.02.2018 12:39 Vizualizări1405 Autor: Ziarul National
Reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspolului, la masa de discuții: „În trei din cele patru protocoale există evoluții”. Ignatiev vrea soluții pentru mașinile transnistrene până la 1 martie
Cristina Lesnic


Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, s-a întâlnit pentru prima dată cu reprezentantul politic al Tiraspolului, Vitalie Ignatiev, pentru a discuta realizările din cele patru protocoale semnate de Chișinău și Tiraspol în noiembrie 2017.

„Am constatat că în trei dintre cele cinci documente (protocoalele și înțelegerea privind podul de la Gura Bâcului - n.r.) există evoluții. Vorbim despre deciziile protocolare cu privire la Gura Bâcului, școli, apostilă, iar celelalte duă documente sunt în proces de lucru”, a declarat Cristina Lesnic astăzi, după întrevederea cu Ignatiev.

Oficialul de la Chișinău a mai anunțat că miercurea viitoare va avea loc o ședință cu reprezentanții Tiraspolului în problema circulației mașinilor transnistrene și au fost activate subgrupurile de lucru în domeniul bancar și cel al drepturilor omului.

Ignatiev și-a exprimat speranța că, până la 1 martie curent, se va găsi un compromis în ceea ce privește mijloacele de transport transnistrene și a solicitat Chișinăului să permită fermierilor transnistreni să culeagă în acest an roada semănată deja pe terenurile de după traseul Tiraspol-Camenca, ce aparțin oamenilor din localitățile aflate sub jurisdicția Chișinăului, după care ultimii să aibă acces la proprietățile lor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md