05:59:43 27.04.2024
Stiri

Investigaţii la o bancă din Letonia, suspectată că a efectuat tranzacţii financiare cu regimul nord-coreean. În ce scop aveau loc operaţiunile

Economie 14.02.2018 15:40 Vizualizări1060 Autor: Ziarul National


Investigaţii la o bancă din Letonia, suspectată că a efectuat tranzacţii financiare cu regimul nord-coreean. În ce scop aveau loc operaţiunile Mediafax

Autorităţile din Letonia investighează o bancă suspectată că a efectuat tranzacţii financiare cu regimul din Coreea de Nord, operaţiuni care au legătură cu sistemul de rachete balistice al Phenianului, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

„Investigăm această chestiune. Dar până când ancheta nu va fi încheiată, nu pot oferi detalii specifice. Colaborăm cu guvernul SUA (în această privinţă). Letonia susţine şi aplică toate sancţiunile impuse (de Consiliul de Securitate al ONU) împotriva Coreei de Nord", a declarat ministrul leton de Externe, Edgars Rinkevics.

Investigaţia a fost demarată după ce Statele Unite ar fi impus sancţiuni împotriva băncii letone ABLV din cauza unor tranzacţii financiare cu entităţi nord-coreene aflate pe lista neagră întocmită de ONU.

Potrivit presei americane, operaţiunile derulate de către banca din Letonia au contribuit la achiziţionarea ilicită sau exportul unor elemente ale sistemului de rachete balistice.

În baza sancţiunilor americane, banca letonă nu are dreptul să deschidă un cont în Statele Unite şi nu are acces la reţeaua financiară americană, transmite Mediafax.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md