16:04:44 26.04.2024
Stiri

IRONII la adresa Maiei Sandu, la ȘEDINȚA COMUNĂ a Parlamentului și Guvernului. Candu: „Poate să vină doamna Sandu să ne EXPLICE”

Politică 06.02.2018 16:10 Vizualizări1908 Autor: Ziarul National
IRONII la adresa Maiei Sandu, la ȘEDINȚA COMUNĂ a Parlamentului și Guvernului. Candu: „Poate să vină doamna Sandu să ne EXPLICE” moldova.org


Manualele școlare din R. Moldova ar conține o mulțime de greșeli și texte ilizibile pentru elevi și trebuie schimbate, este concluzia ministrei Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, și a spicherului Andrian Candu.

În timp ce Monica Babuc prezenta, în timpul ședinței comune de astăzi a Guvernului și Parlamentului, prioritățile instituției pe care o conduce pentru anul 2018, aceasta a fost întreruptă de spicher.

Andrian Candu a menționat că, recent, atunci când a vrut să-și ajute fiul din clasa a doua să-și facă temele, a citit de câteva ori un text și nu a înțeles nimic. „Într-un manual de clasa a doua am citit un text de câteva ori și nu am înțeles nimic. Am impresia că trebuie să ai studii academice ca să citești din ceea ce e dat la copii de opt ani”, a spus Candu.

Monica Babuc a spus că aceste manuale au fost editate atunci când Maia Sandu era la conducerea Ministerului Educației, iar ulterior mai multe dintre ele au fost reeditate în timpul mandatului Corinei Fusu. „Sunt mai multe greșeli în manuale”, a spus Monica Babuc, oferind un exemplu - râul Nistru s-ar revărsa în Deltă și nu în Liman, așa cum scrie într-o carte.

„Poate s-o invităm pe Maia Sandu să ne explice”, a sugerat președintele Parlamentului.

Cineva din sală a replicat că „Maia Sandu protestează la ANRE”. „Aha, trebuie să vedem dacă se eliberează de la ANRE”, a continuat spicherul Andrian Candu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md