23:51:47 26.04.2024
Stiri

DOC // Maia Sandu a mai depus un DENUNȚ la Procuratură: „Cerem tragerea la răspundere penală a persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul ANRE”

Politică 05.02.2018 12:09 Vizualizări2824 Autor: Ziarul National
DOC // Maia Sandu a mai depus un DENUNȚ la Procuratură: „Cerem tragerea la răspundere penală a persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul ANRE” Europa Liberă


Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a depus astăzi un denunț la Procuratura Anticorupție prin care a cerut tragerea la răspundere penală a persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul Agenției Naționale de Reglementare în Energetică pe faptul neajustării tarifelor pentru gazele naturale în perioada anilor 2016, 2017 și 2018.

Lidera PAS susține că, din cauza inacțiunii acestei autorități publice, cetățenii Republicii Moldova au plătit cu peste 1,5 miliarde de lei mai mult faţă de costurile reale ale furnizorului de gaze S.A. „Moldovagaz”.

CITIȚI și VIDEO // Protest în fața ANRE: „Ei se jură că nu fură, gazu-i scump peste măsură”

„Când instituțiile statului, plătite din banii noștri, acționează în dezinteresul oamenilor, acestea trebuie să răspundă în fața legii. Cei care iau decizii în defavoarea cetățenilor trebuie trași la răspundere. Dacă nu o va face guvernarea actuală, o vom face noi când vom fi la guvernare”, a declarat Maia Sandu.

Menționăm că, recent, premierul Pavel Filip a spus că tarifele pot fi diminuate cu circa 20% și a solicitat conducerii ANRE și celei de la „Moldovagaz” să caute soluții. „Moldovagaz” propune o micșorare a tarifelor de 11,4%.

Anterior, lidera PAS a mai depus la Procuratură două denunțuri pe numele lui Igor Dodon și Vlad Plahotniuc, dar acestea au fost respinse de procurori.




Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md