08:33:49 26.04.2024
Stiri

Noi DETALII despre referendumul din Bălți. Consilierii ar recunoaște că acțiunile pe care le-au întreprins au fost ILEGALE

Politică 26.01.2018 16:29 Vizualizări1622 Autor: Ziarul National
Noi DETALII despre referendumul din Bălți. Consilierii ar recunoaște că acțiunile pe care le-au întreprins au fost ILEGALE


Primarul de Bălți, Renato Usatîi, care a cerut să fie organizat unui referendum privind demiterea sau confirmarea sa în funcție de către bălțeni, ar fi coordonat personal formularea întrebării din buletinele de vot. De asemenea, consilierii spun că ar fi ilegal felul care va fi organizat acest referendum. Cel puțin, așa relevă o discuție dintre consilierii „Partidului Nostru” din Bălți și primarul Renato Usatîi, care a intrat în posesia celor de la realitatea.md.

Potrivit discuției, consilierii i-au propus mai multe variante de întrebări, dar toate să sune în așa fel, încât să-l avantajeze pe primarul care a solicitat acest referendum.

„Dacă noi spunem că primarul nu își exercită atribuţiile de serviciu, tu înţelegi în ce capcană nimerim? CEC-ul constată, ei au tot temeiul să revoce primarul din funcţie după ce consiliul a constatat că acesta nu-și exercită atribuţiile”, i-a transmis vicepreședintele „Partidului Nostru” și consilierul Elena Grițco lui Usatîi.

La rândul său, Renato Usatîi spune: „Va trebuie de explicat oamenilor de ce ați votat atunci pentru referendum, iar acest lucru tot nu poate fi explicat, nimeni nu a înțeles, eu nu am înțeles, dar ce să mai spunem despre oamenii simpli. A fost eroarea mea, am văzut că este abureală curată. Putem juca altfel și să schimbăm. Putem convoca o comisie și să spunem minciuni, adică să schimbăm totul”. (VIDEO)

Pentru ca să nu cadă „în capcana” de care pomenea mai sus, Elena Grițco a propus să fie convocată o altă sesiune a Consiliului municipal, care să schimbe argumentarea organizării referendumului.

Cei de la realitatea.md mai publică o înregistrare cu fostul administrator al întreprinderii municipale de salubrizare, Serghei Pcela. Acesta a explicat de ce orașul s-a confruntat la finele anului trecut nu mai erau evacuate deșeurile.

Potrivit lui Pcela, licitația de procurare a autospecialelor pentru evacuarea deşeurilor a fost amânată. „Inițial urmau să fie cumpărate 10 autospeciale, însă după o perioadă de timp au fost procurate doar cinci, care au fost repartizate celorlalte întreprinderi și astfel a început haosul. A venit o gașcă de oameni la Primărie și, fără actele necesare, a început să administreze orașul. Ei se duc la șefii de întreprinderi și-i îndeamnă să le execute ordinele, să semneze diverse acte, ca ulterior să facă abuz de serviciu în propriile interese. Toate aceste acțiuni au paralizat activitatea întreprinderilor, iar cei care au de suferit sunt locuitorii mun. Bălți. Acești consilieri se ocupă doar de politică, în interesul liderului lor”, a spus Pcela (VIDEO).


Stiri relevante

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md