17:30:24 26.04.2024
Stiri

Eurodeputat: Cei mai mari investitori în R. Moldova sunt țările UE, inclusiv România. O dovadă clară că prietenii Chișinăului sunt Uniunea Europeană și România

Știri 19.01.2018 14:40 Vizualizări1395 Autor: Ziarul National
Eurodeputat: Cei mai mari investitori în R. Moldova sunt țările UE, inclusiv România. O dovadă clară că prietenii Chișinăului sunt Uniunea Europeană și România Business Review - Romania's


Cei care își doresc să transforme Republica Moldova într-un aliat puternic în interiorul Europei sunt România și țările membre ale Uniunii Europene, transmite eurodeputatul Siegfried Mureșan (PMP, PPE), după ce ultimul raport al Băncii Naționale de la Chișinău indică faptul că cei mai mari investitori în R. Moldova în anul 2017 au fost state membre UE.

„Cei mai mari cinci investitori străini din Republica Moldova în 2017 au fost exclusiv state membre ale Uniunii Europene (UE): Olanda, Spania, Franța, Cipru, România. În acest timp, Federația Rusă a căzut pe locul 6, după ce și-a redus investițiile din Republica Moldova cu 65% în 2017 față de 2016”, susține Siegfried Mureșan, citat de caleaeuropeana.ro.

Eurodeputatul, negociator-șef al bugetului UE din anul acesta, mai spune că investițiile reprezintă principalul motor al economiei și că mai multe investiții în prezent înseamnă mai multe locuri de muncă stabile și bine plătite în viitor.

„Guvernul Republicii Moldova are obligația să asigure un cadru stabil și predictibil, să dezvolte infrastructura și să investească în educație, acestea sunt principalele domenii de care depinde dezvoltarea mediului de afaceri și crearea de noi locuri de muncă”, precizează eurodeputatul PMP.

În același timp, Mureșan a ținut să arate că datele furnizate de Banca Națională indică și faptul că UE și România susțin Republica Moldova.

„Este încă o dovadă clară că adevărații prieteni ai Republicii Moldova sunt Uniunea Europeană și România, cei care vor să facă din această țară un aliat puternic în interiorul Europei, dovada fiind că ocupă primele locuri în topul investitorilor străini”, a mai spus Siegfried Mureșan.

Principalele activități economice care au beneficiat de investiţii străine în Republica Moldova în anul 2017 sunt cele financiare și de asigurări și industria prelucrătoare. Alte activităţi care au atras investitori străini au fost comerţul, industria energetică, informațiile și comunicațiile, transportul și depozitarea, și tranzacţiile imobiliare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md