11:11:15 26.04.2024
Stiri

VIDEO // Panică în Hawaii. Un angajat al apărării civile a declanşat din GREŞEALĂ alerta antirachetă în statul american

Știri 14.01.2018 16:04 Vizualizări1871 Autor: Ziarul National


VIDEO // Panică în Hawaii. Un angajat al apărării civile a declanşat din GREŞEALĂ alerta antirachetă în statul american Sursa: mediafax.ro

O alertă de lansare a rachetelor a produs panică printre locuitorii din Hawaii, sâmbătă dimineaţa, înainte de a fi anunţaţi că a fost de fapt o alarmă falsă. Utilizatorii de telefoane mobile au primit un mesaj care transmitea: „O ameninţare cu rachete balistice către Hawaii. Căutaţi un adăpost imediat. Acesta nu este un exerciţiu”.

Un angajat al apărării civile urmează să fie anchetat după o greşeală şocantă în dimineaţa zilei de sâmbătă, când o avertizare greşită de alertă a unei rachete balistice a trimis mii de oameni către adăposturi. Alerta a durat 38 de minute până când o altă informare a fost transmisă pe telefoane, timp în care, potrivit martorilor şi imaginilor, lumea a fugit îngrozită să se adăpostească.

Guvernatorul statului, David Ige, şi-a cerut scuze şi a spus că alerta a fost provocată de un angajat care a apăsat butonul greşit. Potrivit unor surse citate de presă, acesta ar fi declanşat alarma în timpul unui exerciţiu intern şi nu a fost conştient de greşeală decât atunci când telefoanele mobile din centrul de comandă au început să afişeze alerta. Guvernul SUA a anunţat că va face o anchetă completă, iar între timp angajatul a fost „recalificat”.

În Hawaii există un sistem de alertă din cauza apropierii potenţiale de rachetele nord-coreene. În decembrie, statul şi-a testat sirena de avertizare nucleară pentru prima dată de la sfârşitul Războiului Rece.

VIDEO

Sursa: mediafax.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md