RETETĂ de Crăciun // Polpettone umplut învelit în bacon
Ingrediente:
1 kg carne vită tocată
2 ouă
80 g pesmet
4 căței usturoi
sare
piper
_____
8 felii cașcaval Ceddar
8 felii șuncă Praga
80 g baby-spanac
200 g piept porc fiert feliat
1 ardei gras roșu
16 ouă prepeliță
80 g baby-morcov
100 ml vin alb
Mod de preparare:
Încălzim cuptorul la 180 de grade C. Primele șase ingrediente le punem într-un bol de plastic și amestecăm bine de tot să se omogenizeze toate. Dacă doriți, puteți adaugă și verdeață tocată mărunt.
Luăm o hârtie de copt, o mototolim și o udam bine, o stoarcem și o întindem pe o suprafața plană.
Dăm o formă dreptunghiulară compoziției de rulada pe care o întindem de mărimea dorită. Eu am făcut două rulade din acest amestec.
Întindem patru felii de cașcaval, peste ele alte patru de șuncă.
Luăm jumătate din spanacul-baby spălat și bine stors și îl așezăm la unul din capete, punem ouăle fierte de prepeliță, morcoveii-baby și fâșii de ardei gras roșu.
Rulăm cu grijă cât mai strâns, cu ajutorul hârtiei de copt. Întindem feliile de piept de porc suprapuse și rulăm rulada în ele.
Procedăm la fel și cu a două rulada.
Punem într-un vas termorezistent uns bine, cam 100 ml vin alb și așezam cele două rulade în vas. Dăm vasul la cuptor pentru 50-60 de minute, până când pieptul de porc s-a rumenit frumos.
După necesitate, lăsăm rulada să se răcească sau o ținem la cald să o putem servi alături de garnitura dorită și o salată verde.
Poftă mare să aveți !
Sursa: gustos.ro
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”
Friptură pe bază de AER. Nu este o glumă